News

Incident neobişnuit într-un penitenciar din Kosovo. Un medic a scos un telefon Nokia 3310 din stomacul unui deţinut

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc într-un penitenciar din Kosovo. Un telefon Nokia a fost extras de un chirurg din stomacul unui deținut.
08.09.2021 | 16:08
Incident neobisnuit intrun penitenciar din Kosovo Un medic a scos un telefon Nokia 3310 din stomacul unui detinut
ADVERTISEMENT

O echipă de șapte oameni de la la o clinică din Priştina, în frunte cu un chirurg kosovar, a reușit să scoată aparatul din stomacul bărbatului, fără incizie.

Cadrele medicale au descoperit telefonul după ce individul a fost transportat la Secţia de Gastroenterologie a Centrului Universitar Clinic din capitala kosovară. Acesta se plângea de dureri de stomac de mai multe zile.

ADVERTISEMENT

Incident neobişnuit într-un penitenciar din Kosovo. Un medic a scos un telefon Nokia 3310 din stomacul unui deţinut

„Deţinutul, în vârstă de 33 de ani, a înghiţit un telefon mic, pe care am reuşit să-l scoatem,” a declarat gastroenterologul, care a condus echipa care a efectuat intervenţia, Skender Telaku. pentru AFP, scrie News.ro.

„Cu mijloace endoscopice, fără să deschidem stomacul, am scos telefonul rupt în trei”, a precizat specialistul. Pacientul, a cărei identitate nu a fost făcută publică, le-a povestit cadrelor medicale că aparatul se afla în stomacul său de patru zile.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, echipa medicală a fost foarte atentă „la bateria telefonului” şi la „eventuale scurgeri de acid coroziv”.

Intervenția a fost una destul de dificilă. Aceasta a avut loc săptămâna trecută și a durat mai bine de două ore.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicului, nu au exitat complicații, iar totul s-a terminat cu bine: „era ca şi cum ai merge pe un câmp minat, dar totul a decurs bine.”

Sute de oameni au comentat incidentul

După intervenția de succes, medicul a distribuit pățania într-o postare pe rețelele de socializare. Acesta a strâns sute de comentarii.

ADVERTISEMENT

Mulți oameni i-au felicitat pe specialiști, dar au fost și unii internauți care au glumit pe seama întâmplării. Aceștia l-au întrebat pe medic dacă a încercat să pornească televonul, ca să vadă dacă funcționează.

„O muncă asiduă, dar întrebarea mai importantă este … ați încercat să-l porniți pentru a vedea dacă mai funcționează?,” i-a scris un tânăr care a citit postarea.

Modelul 3310 este era comercializat de Nokia cu 20 de ani în urmă. Atât telefonul, cât și pacientul au ajuns din nou pe mâna oamenilor legii.

Cu privire la modul în care aparatul a ajuns în posesia deținutului, cadrele medicale nu au avut informații precise. Acestea bănuiesc că era destinat comunicaţiilor ilegale din închisoare. Până în prezent, oamenii legii nu au confirmat sau comentat întâmplarea.

ADVERTISEMENT
Tags: