News

Incident neobișnuit. Un bolovan gigantic a distrus acoperișul unei case din Hunedoara. De unde provine piatra. Update

Un incident neobișnuit a avut loc marți, în Hunedoara. Un bolovan gigantic, căzut din cer, a distrus acoperișul unei case. Înăuntru se aflau o femeie și doi copii. Autoritățile au aflat de unde provine această piatră.
30.03.2022 | 10:43
Incident neobisnuit Un bolovan gigantic a distrus acoperisul unei case din Hunedoara De unde provine piatra Update
Un bolovan căzut din cer a distrus casa unei familii din Hunedoara. sursă foto: colaj FANATIK / ISU Hunedoara
ADVERTISEMENT
30-03-2022
07:44

Autoritățile au anunțat de unde provine bolovanul care a distrus acoperișul casei din Hunedoara

Organele de anchetă au aflat de unde provine piatra care a provocat distrugeri în Hunedoara, după ce s-a prăbușit ”din senin” într-o gospodărie.

Potrivit celor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, bolovanul provine din reziduuri metalurgice (zgură) şi a fost aruncat în aer de la peste un kilometru distanţă, în urma unor activităţi de detonare efectuate pe fosta platformă siderurgică din Hunedoara.

Tot marți, o altă piatră a căzut în curtea unor alți localnici din Hunedoara, trezind nedumerire.

”Cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăţi de zgură, care au provenit în urma detonării unei bucăţi de zgură, activitate desfăşurată la aproximativ un kilometru de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe actuala platformă, unde două societăţi comerciale desfăşoară activităţi de excavare şi colectare a deşeurilor metalice.

Ancheta este în desfăşurare urmând ca, din cercetările efectuate, să se stabilească toate împrejurările în care s-au comis aceste incidente, precum şi pentru a se stabili dacă activităţile din incinta fostului combinat, desfăşurate de către cele două societăţi comerciale s-au efectuat cu respectarea prevederilor legale, urmând ca în funcţie de rezultatul anchetei să se ia măsurile legale care se impun”, a transmis IPJ Hunedoara, conform Adevărul.

O familie din Hunedoara a tras o adevărată sperietură după ce un bolovan gigantic, căzut din cer, a distrus acoperișul casei. Incidentul neobișnuit a fost la un pas să se transforme într-o tragedie, deoarece o femeie și doi copii se aflau în locuință în acel moment.

Un bolovan gigantic, căzut din cer, a distrus acoperișul unei case

Un incident bizar a avut loc marți, 29 martie, în Hunedoara. Un bolovan gigantic, venit parcă de nicăieri, a căzut peste o casă, găurindu-i acoperișul și stricându-i mobila.

ADVERTISEMENT

“În urma unui apel la 112, prin care s-a anunţat faptul că o piatră a căzut prin acoperişul unei case din municipiul Hunedoara. S-au deplasat de urgenta la locul indicat o autospecială de lucru cu apă şi spumă precum şi un echipaj SMURD din cadrul detaşamentului de pompieri Hunedoara”, a transmis, marţi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, scrie News.ro.

Pagubele sunt unele materiale, însă lucrurile puteau lua o turnură tragică. O femeie cu doi copii erau acasă în acel moment, însă i-a salvat faptul că se aflau la parter când piatra misterioasă le-a distrus locuința.

ADVERTISEMENT

“Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperişul casei, plafonul unei camere şi mobilierul din aceasta”, au mai precizat reprezentanții ISU Hunedoara, potrivit sursei menționate anterior.

Nu există nicio explicație cu privire la proveniența bolovanului

Deocamdată, autorităţile nu au nicio explicaţie cu privire la provenienţa bolovanului, nefiind o zonă montană.

ADVERTISEMENT

Un echipaj CBRN a făcut măsurători, iar în urma cercetărilor a fost stabilit faptul că piatra nu conţine material radioactiv, ci probabil doar zgură şi metal.

Concomitent, a fost alertat şi trimis la locul intervenţiei echipajul CBRN din cadrul ISU Hunedoara, care a efectuat măsurători asupra pietrei, in urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic”, au mai spus autoritățile, conform aceleiași surse.

ADVERTISEMENT

Pentru o analiză amănunţită, piatra misterioasă a fost ridicată de către IPJ Hunedoara şi transportată la INSEMEX Petroşani.

Piatra are dimensiunile de 30x15cm şi o greutate de aproximativ 40-50 kg.

ADVERTISEMENT