News

Incident pe Aeroportul Cluj-Napoca. Trenul de aterizare al unui avion cu peste 100 de pasageri a luat foc. Video

Unui avion de pe Aeroportul Cluj-Napoca i s-au spart cauciucurile de la trenul principal.
15.10.2021 | 22:06
Incident pe Aeroportul ClujNapoca Trenul de aterizare al unui avion cu peste 100 de pasageri a luat foc Video
ADVERTISEMENT

Un eveniment neprevăzut a avut loc pe Aeroportul Cluj-Napoca în cursul serii de vineri. Cauciucurile de la trenul principal al unui avion au luat foc la aterizare.

Incident pe Aeroportul Cluj-Napoca. Incendiu la cauciucurile unui avion

Din fericire, nu a fost vorba despre vreo persoană rănită sau să fie pusă în pericol viața vreunuia dintre cei 113 oameni care se aflau la bord în acele momente.

ADVERTISEMENT

Totuși, a fost activat planul roșu de urgență, iar la fața locului au ajuns echipajele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dar incendiul era lichidat.

De asemenea, traficul în zonă a fost blocat și șase zboruri care trebuiau să plece au fost amânate, iar ele vor avea întârzieri din cauza incendiului de la trenul de aterizare, conform declarațiilor făcute de directorul aeroportului.

ADVERTISEMENT

Anunțul ISU Cluj despre incident

Incendiul a fost lichidat rapid de Serviciul Privat pentru Situații de Urgență. De asemenea, niciun pasager nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forţe şi mijloace din ISU Cluj. Toţi pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale”, a informat ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Sursa video: Monitorul de Cluj

De unde călătorea avionul implicat în incident

Informațiile arată că avionul respectiv venea din Egipt, mai precis din Hurghada.

“La ora 19.30, avionul Boeing 737-700, care venea de la Hurghada, la aterizare s-au spart cauciucurile la trenul principal şi janta a luat foc. 113 pasageri erau la bord.

Pompierii au intervenit admirabil şi au stins focul. Am activat planul roşu de urgenţă. Au ajuns în timp util şi echipajele de la ISU, însă incendiul era lichidat.

ADVERTISEMENT

Nu sunt victime. În momentul de faţă, prioritatea este să deschidem traficul. În maxim două ore credem că reuşim să deschidem traficul.

Sunt şase zboruri care trebuie să decoleze. Nu vor fi anulate, însă vor fi întârzieri”, a spus David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, la Antena 3.

Acum doar câteva zile a fost un alt incident pe aeroport. De aceasta dată, el s-a petrecut în București. Aeronava s-a depresurizat, iar oamenii au fost nevoiți să stea cu măștile de oxigen pe față pentru a putea respira.

Incidentul a avut loc chiar înainte de aterizarea în Capitală.

ADVERTISEMENT