News

Incident pe aeroportul din Cluj. Avion care transporta 3 paciente Covid în stare gravă, oprit înainte de decolarea către Viena

Un avion Spartan care avea la bord 3 paciente Covid în stare gravă a fost oprit de la decolare, pe aeroportul din Cluj. Aeronava trebuia să ajungă la Viena.
21.10.2021 | 18:01
Incident pe aeroportul din Cluj  Avion care transporta 3 paciente Covid in stare grava oprit inainte de decolarea catre Viena
ADVERTISEMENT

România a început să transfere tot mai mulți pacienți Covid-19 în stare gravă la unități medicale din afara granițelor. Luni, în Ungaria au ajuns 26 de bolnavi, iar joi alți 3 au luat drumul Poloniei.

Tot din România trebuiau să mai plece, în cursul acestei zile, 3 paciente în stare gravă către Austria. Avionul în care se aflau acestea, un Spartan al Armatei Române, nu a mai decolat de la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, avionul a fost oprit chiar înainte să decoleze de pe pista aeroportului clujean. După o oră de așteptat în aeronavă, pacientele au fost transportate înapoi la spital.

Avion cu 3 paciente Covid în stare gravă, oprit înainte de decolarea către Viena, pe aeroportul din Cluj

În mod oficial, încă nu se cunosc motivele care au dus la acest incident, însă, conform ObservatorNews, partea austriacă a anunțat că nu mai este pregătită, pentru moment, să ne ofere sprijin cu internarea bolnavilor.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, oficialitățile din Viena își dăduseră acordul pentru a primi acești pacienți Covid 19 din România.

Presa locală informează că cele 3 paciente cu Covid, toate nevaccinate, au fost duse joi după amiaza, de la UPU Cluj-Napoca, pe aeroport.

ADVERTISEMENT

Medicii au declarat pentru Cluj24 că starea de sănătate a celor 3 paciente este gravă, 2 dintre ele având comorbidități. Aceste paciente au 40, 60 și 66 de ani, una fiind din Florești și două din Cluj-Napoca.

Transferul lor în Austria s-a decis din cauza faptului că de mai multe zile ele primeau oxigen în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, deoarece pe secția de Terapie Intensivă (ATI) nu mai este niciun loc disponibil.

ADVERTISEMENT

Ele urmau ca în jurul orei 15 să decoleze spre Viena, acolo unde erau primite de un spital de stat până când starea lor de sănătate permitea transferul într-un salon normal.

Autoritățile speră ca transferul de la Viena să aibă loc vineri

Potrivit sursei citate, aeronava Spartan, venită de la București, va rămâne în aeroport până vineri pentru că se vor face din nou demersuri către clinica din Viena pentru a se încerca din nou transferul celor 3 femei.

Reamintim că joi, 21 octombrie, 3 pacienți Covid-19 aflați în stare critică în unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti sunt transferați în Polonia, la Lodz.

Aceștia au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti, aflaţi în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi care necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie terapie intensivă.

ADVERTISEMENT
Tags: