News
notix pixel id

Incident pe Aeroportul Otopeni. Un zbor către Cluj-Napoca a fost anulat din cauza unei păsări

Un cursă TAROM care urma să decoleze de pe Aeroportul Otopeni către Cluj-Napoca a fost anulată, joi, din cauza unei păsări.
28.10.2021 | 16:26
Incident pe Aeroportul Otopeni. Un zbor către Cluj-Napoca a fost anulat din cauza unei păsări
Cursă aeriană anulată din cauza unei păsări. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Chiar atunci când era pe punctul de decolare, pilotul aeronavei a observat că o pasăre a fost trasă într-unul dintre motoare. Ulterior, acesta a anunțat turnul de control.

În zonă s-a deplasat de îndată și un ehipaj de pompieri. S-a constatat apoi că trebuie anulat zborul, iar avionul a fost dus la reparații, potrivit publicației locale libertateazilei.net.

Nu se aflau pasageri în avion în timpul incidentului

În momentul incidentului, în aeronavă nu se aflau pasageri. Acum, după anularea cursei, mulți dintre ei vor trebui să-și recupereze biletele achitate.

ADVERTISEMENT

Pasagerii vor avea posibilitatea să-și reprogrameze un alt zbor sau chiar să solicite rambursarea costului biletului. Conform legislației, dacă o companie de zbor nu acționează astfel, se poate apela la instanță.

Un alt incident pe Aeroportul Henri Coandă

Cazul de față amintește de un alt incident similar de pe Aeroportul Henri Coandă, al companiei Ryanair. În luna august, toți pasagerii unei aeronave au fost evacuați după ce s-a descoperit o defecțiune.

ADVERTISEMENT

Atunci, panoul electric a început să scoată fum. La fața locului s-au deplasat și atunci echipaje de salvare care stabilizat situația.

”Avionul a decolat in jurul orei 10.00. Din cauza unei erori aparute la unul dintre monitoarele de bord, avionul s-a intors dupa aproape 30 de minute de zbor. Nu se stie ora la care isi va relua zborul. Aeronava a aterizat în condiții normale, clienții au fost debarcați și li s-au oferit vouchere pentru mâncare și băuturi răcoritoare.

ADVERTISEMENT

Tehnicienii Ryanair inspectează aeronava și lucrează la remedierea defecțiunii. Odată ce aceasta va fi autorizată pentru serviciu, va decola în această seară către Milano Bergamo. Ryanair își prezintă scuze sincere tuturor clienților afectați de această întarziere , au transmis atunci reprezentanții companiei.

Din fericire, incidentul nu a fost unul major, cu flacără. Pasagerii au fost debarcați pe un alt flux.

ADVERTISEMENT

La această oră nu mai există niciun incendiu. La 19:40 s-a primit o alarmă în dispecerat dintr-o zonă tehnică, de la un panou de curent, din cauza suprasolicitării. Nu a fost cu flacără, pasagerii au fost evacuați.

Nu mai sunt pasageri blocați în avioane. Au fost debarcați pe un alt flux. Monitorizăm permanent, iar toate zonele au senzori de alarmă. Alerta a fost primită în dispecerat de la un senzor. A fost doar o degajare de fum masivă”, spunea într-o declarație de presă, pe 1 august,  directorul Aeroportului Otopeni, Cosmin Peșteșan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri