News
notix pixel id

Incident pe Tranfăgărășan. Un urs a sărit pe mașina unor turiști ieșiți pe geam ca să-l fotografieze

Bucureșteni atacați de un urs pe Tranfăgărășan. Se opriseră să-i facă poze.
28.08.2021 | 19:37
Incident pe Tranfăgărășan. Un urs a sărit pe mașina unor turiști ieșiți pe geam ca să-l fotografieze
Incident pe Tranfăgărășan. Un urs a sărit pe mașina unor turiști ieșiți pe geam ca să-l fotografieze. Foto: colaj Fanatik/ sursa: facebook
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 28 august, doi turiști au fost aproape de o tragedie pe Tranfăgărășan. Aceștia au fost filmați în timp ce-și asumau riscuri prea mari pentru a fotografia doi urși.

Persoanele erau ieșite pe geamul mașinii când animalul sălbatic a devenit agresiv. Filmarea a fost făcută publică pe Facebook și a atras și atenția jandarmilor și polițiștilor.

Incident pe Tranfăgărășan. Un urs a fost aproape să rănească turiști inconștienți

În imagini se poate observa că pasagerii sunt ieșiți pe geamurile mașinii. Aceștia își asumă riscuri mari, stând foarte aproape de animalele sălbatice.

ADVERTISEMENT

Unul dintre urși sare pe autoturism, iar bucureștenii se retrag la timp în interiorul mașinii.

Ursul rămâne sprijinit de autoturism câteva secunde, apoi se retrage. Din fericire, în ciuda inconștienței, acesta este un episod cu final fericit.

Bărbat atacat de urs pe Transfăgărăşan

Recent, un tânăr a fost filmat pe Transfăgărăşan în timp ce se apropia de un urs care se afla pe marginea şoselei pentru că voia să-i facă o fotografie.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a avut noroc pentru că ursul s-a oprit la timp şi nu a continuat atacul.

”Este încă un exemplu că omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urşii în momentul de faţă. Dacă acest urs ar fi vrut să-l omoare sau să-l rănească pe om – şi avea toate motivele, pentru că efectiv a fost agresat – o putea face. Şi atunci, desigur, „ursul ar fi fost de vină” şi ar fi fost împuşcat.

(…)E incontestabil, urşii coboară din pădurile lor pentru că sunt atraşi de mâncare, li se aruncă mâncare tocmai pentru a li se face poze. Omul acela nu a fost rău intenţionat, voia o poză cu un urs.  Mă bucur că ceilalţi oameni nu au fost de acord cu el şi i-au spus că nu e bine ce face. Din fericire, ursul s-a oprit la timp”, a declarat Cristina Lapis, fondatorul sanctuarului de urşi din Zărneşti, pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

O situație scăpată de sub control se află în județul Bacău. Autoritățile precizează că numărul urşilor este în creştere, în judeţ.

Mai exact, în loc de 61 de urși cât ar fi normal, numărul acestora a crescut până la aproximativ 600 de exemplare, conform realitate.net.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 25 august, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost atacat de urs în zona Arinişul Mare. Din fericire, bărbatul a scăpat cu viaţă şi se află în grijă medicilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri