News

Incident pe Tranfăgărășan. Un urs a sărit pe mașina unor turiști ieșiți pe geam ca să-l fotografieze

Bucureșteni atacați de un urs pe Tranfăgărășan. Se opriseră să-i facă poze.
28.08.2021 | 19:37
Incident pe Tranfagarasan Un urs a sarit pe masina unor turisti iesiti pe geam ca sal fotografieze
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 28 august, doi turiști au fost aproape de o tragedie pe Tranfăgărășan. Aceștia au fost filmați în timp ce-și asumau riscuri prea mari pentru a fotografia doi urși.

Persoanele erau ieșite pe geamul mașinii când animalul sălbatic a devenit agresiv. Filmarea a fost făcută publică pe Facebook și a atras și atenția jandarmilor și polițiștilor.

ADVERTISEMENT

Incident pe Tranfăgărășan. Un urs a fost aproape să rănească turiști inconștienți

În imagini se poate observa că pasagerii sunt ieșiți pe geamurile mașinii. Aceștia își asumă riscuri mari, stând foarte aproape de animalele sălbatice.

Unul dintre urși sare pe autoturism, iar bucureștenii se retrag la timp în interiorul mașinii.

Ursul rămâne sprijinit de autoturism câteva secunde, apoi se retrage. Din fericire, în ciuda inconștienței, acesta este un episod cu final fericit.

ADVERTISEMENT

Bărbat atacat de urs pe Transfăgărăşan

Recent, un tânăr a fost filmat pe Transfăgărăşan în timp ce se apropia de un urs care se afla pe marginea şoselei pentru că voia să-i facă o fotografie.

Bărbatul a avut noroc pentru că ursul s-a oprit la timp şi nu a continuat atacul.

”Este încă un exemplu că omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urşii în momentul de faţă. Dacă acest urs ar fi vrut să-l omoare sau să-l rănească pe om – şi avea toate motivele, pentru că efectiv a fost agresat – o putea face. Şi atunci, desigur, „ursul ar fi fost de vină” şi ar fi fost împuşcat.

ADVERTISEMENT

(…)E incontestabil, urşii coboară din pădurile lor pentru că sunt atraşi de mâncare, li se aruncă mâncare tocmai pentru a li se face poze. Omul acela nu a fost rău intenţionat, voia o poză cu un urs.  Mă bucur că ceilalţi oameni nu au fost de acord cu el şi i-au spus că nu e bine ce face. Din fericire, ursul s-a oprit la timp”, a declarat Cristina Lapis, fondatorul sanctuarului de urşi din Zărneşti, pentru Digi 24.

O situație scăpată de sub control se află în județul Bacău. Autoritățile precizează că numărul urşilor este în creştere, în judeţ.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în loc de 61 de urși cât ar fi normal, numărul acestora a crescut până la aproximativ 600 de exemplare, conform realitate.net.

Miercuri, 25 august, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost atacat de urs în zona Arinişul Mare. Din fericire, bărbatul a scăpat cu viaţă şi se află în grijă medicilor.

ADVERTISEMENT