Incident în portul Constanţa. Fregata Maria a acroşat singurul submarin al României

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
06/08/2016, 16:07
Incident în portul Constanţa. Fregata Maria a acroşat singurul submarin al României

Fregata Regina Maria a lovit singurul submarin al ţării, şi acela nefuncţional. Cele două nave s-au acroşat la intrarea în port, când fregata se întorcea din misiune. Regina Maria făcea parte dintr-o grupare navală care asigura securitatea în Marea Neagră.

Incidentul a avut loc în urmă cu două zile, când fregata Regina Maria se întoarcea după misiunea din Marea Neagră unde a participat în cadrul unei grupări navale de menţinerea a securităţii, transmite România TV.

În momentul când intra în port fregata era andocată cu ajutorul unor remorchere, iar acesta a fost momentul la care a acroşat submarinul Delfinul. Viteza a fost una mică, iar pagubele evaluate sunt considerate minore.

„Delfinul” este singurul submarin din dotarea forţelor navale române, este cea mai complexă armă din dotarea armatei şi, totodată, cel mai scump obiect de inventar din România. Submarinul zace însă, de aproape două decenii, în dana militară a portului Constanţa. Ultima scufundare avut loc în 1995.

Submarinul Delfinul a fost cumpărat în 1986 de la ruşi. A avut 67 de misiuni, iar în 17 decembrie 1989 a primit prima oară alarma de luptă şi a ieşit în larg până în 25 decembrie.

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali a dezvăluit cum l-a transferat pe Alexandru Stan. “Am zis că-l iau împrumut o săptămână şi îl trimit înapoi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×