Un băiețel de 10 ani din Prahova a fost agresat de învățătoare. Femeia de 65 de ani l-a tras de păr până s-a scăpat pe el din cauza unei note obținute la matematică. Părinții au depus plângere împotriva acesteia.
Un incident revoltător a avut loc într-o școală din Prahova. Un copil de clasa a treia din Măneciu a fost agresat de învățătoare pentru un motiv halucinant. Femeia de 65 de ani l-a tras de păr până s-a scăpat pe el pentru că nu a fost mulțumită de rezultate.
Elevii clasei au avut o testare, în urma căreia învățătoarea și-a ieșit din minți din cauza atitudinii pe care a avut-o cu privire la evaluarea la matematică. Cel mic a trăit clipe de groază în cadrul orei.
”Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna au fost sesizaţi, la data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 13.30 de către o femeie, din comuna Măneciu, cu privire la faptul că fiul său ar fi fost agresat fizic de către învăţătoarea sa, în timpul orelor de curs.
Din verificările efectuate, a rezultat faptul că învăţătoarea, de 65 de ani, la data de 16 septembrie, l-ar fi tras de păr pe copil din cauza atitudinii pe care a avut-o cu privire la evaluarea la matematică”, a transmis, luni, IPJ Prahova.
O învățătoare din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 43 „Ferdinand” a fost acuzată ca a agresat, în repetate rânduri, o elevă de șapte ani. Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a precizat faptul că femeii i s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.
Cadrul didactiv ar fi avut un comportament neadecvat cu toți elevii și ar fi fost filmată, pe ascuns, în timp ce ii jignea pe copii. Învățătoarea era pensionară, însă fusese încadrată la plata cu ora. Ulterior, aceasta și-a dat demisia.
„Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat instituției școlare- în calitate de angajator- finalizarea cercetării disciplinare (declanșate de către unitatea de învățământ), precum și aplicarea măsurilor ce se impun.
În paralel cu aceste măsuri, instituția noastră a solicitat sprijin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și Centrului Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Constanța în vederea identificării soluțiilor specifice, conform expertizei și atribuțiilor instituționale”, a comunicat ISJ Constanța.