News

Incident șocant în traficul din Capitală! Vatman STB, împușcat de un șofer

17.09.2020 | 12:03
Incident socant in traficul din Capitala Vatman STB impuscat de un sofer
ADVERTISEMENT

Un angajat al Societății de Transport București a fost împușcat în plină stradă, joi dimineață, de un șofer recalcitrant. Pe fondul unui conflict, bărbatul a folosit pistolul cu bile pe care îl avea asupra sa, provocându-i victime leziuni la nivelul capului.

Totul ar fi pornit de la faptul că vatmanul ar fi închis ușa tramvaiului în momentul în care un călător se pregătea să urce.

ADVERTISEMENT

“Un conducător de tramvai de pe linia 25, care circula pe Șoseaua Giurgiului – sens CFR Progresul, la plecare din stația „Muzeul Bacovia”, a fost împușcat cu un pistol cu aer comprimat de către un participant la trafic, fiind rănit ușor în zona capului.

După pornirea tramvaiului din stație, o călătoare a alergat să se urce în tramvai, iar acesta nu a mai putut opri. Conducătorul unui autoturism BMW aflat în trafic, care circula paralel cu vagonul a observat și i-a adus injurii vatmanului. După discuția cu acesta, a scos și a folosit un pistol cu aer comprimat, rănindu-l ușor”, se arată într-un comunicat al STB.

ADVERTISEMENT

Din fericire, vatmanul a suferit o rană superficială.

“Nu au fost necesare intervenții medicale, iar vatmanul în vârstă de 45 de ani se află în afara oricărui pericol.

Tramvaiul s-a retras la depoul Giurgiului. Circulația tramvaielor pe Șos. Giurgiului nu a fost afectată. Cazul este în cercetare de către organele de poliție”, a completat societatea de transport.

ADVERTISEMENT

Vatman împușcat în umăr de un șofer recalcitrant

Pentru moment nu se cunoaște identitatea agresorului, dar conducătorul tramvaiului a reținut numărul de înmatriculare al limuzinei pe care acesta o conducea, așa că este doar o chestiune de timp până când va fi reținut pentru audieri.

Astăzi, la ora 10:00, Poliția Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că în sectorul 4 ar fi fost rănit un vatman de către un bărbat, după ce acesta din urmă a folosit un pistol cu bile.

ADVERTISEMENT

La fața locului au sosit polițiștii precum și un echipaj medical pentru îngrijiri. Vatmanul și-a continuat traseul, după ce a fost consultat de echipajul medical.

La acest moment polițiștii desfășoară activități de identificare și depistare a bărbatului care ar fi folosit pistolul cu bile”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.

Dosar penal pentru șoferul care a șicanat un vatman la începutul anului

Nu este singurul incident de acest gen care a avut loc în anul curent pe străzile din Capitală. În ianuarie, un şofer BMW a şicanat un vatman în trafic, conducând pe linia de tramvai, cu opriri bruşte. Scos din minți de acest gest, conducătorul tramvaiului a accelerat, intrând direct în bara din spate a maşinii.

După ce au analizat imaginile din spațiul public, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Atragem atenţia participanţilor la trafic sa evite astfel de comportamente care pot conduce la evenimente cu puternic impact negativ, să nu dea curs şicanărilor sau provocărilor efectuate de anumiţi conducătorii de vehicule, să manifeste întotdeauna calm şi să îşi respecte partenerii de trafic”, a precizat Brigada Rutieră la acea vreme.

ADVERTISEMENT