News

Incident șocant într-un loc de joacă din Suceava. Copil de 11 ani, împușcat în ochi de un adolescent

Un copil din Suceava a ajuns la spital după ce a fost împușcat în zona feței de un adolescent. Minorii se jucau într-un parc
03.06.2023 | 13:50
Incident socant intrun loc de joaca din Suceava Copil de 11 ani impuscat in ochi de un adolescent
Copilul riscă să rămână fără vedere Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut pe 1 iunie, în cartierul Ițcani din Suceava. Copilul de 11 ani a fost împușcat de la mică distanță în zona feței cu un pistol cu bile, de tip airsoft. Minorul s-a ales cu o plagă oculară severă.

Copil de 11 ani, împușcat în ochi de un adolescent

Băiatul a ajuns întâi la Spitalul Județean Suceava, fiind transferat în cursul nopții cu o ambulanță a Serviciului Județean Suceava la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași, relatează Monitorul de Suceava.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, copilul rănit și-a petrecut ziua la joacă în parcul din Ițcani, plecând spre seară către casă împreună cu un grup mai numeros de copii. În dreptul bisericii din cartier, un adolescent de 17 ani, care avea asupra sa un pistol airsoft replică, a tras de mai multe ori cu arma.

Deși este o armă neletală, faptul că bila a fost trasă de la mică distanță a făcut ca aceasta să afecteze globul ocular al copilului de 11 ani. Acesta din urmă a fost stabilizat la Suceava, însă leziunea oculară pune probleme și există riscul unei afectări pe termen lung.

ADVERTISEMENT

Adolescentul în vârstă de 17 ani se afla în grija bunicii, părinții săi fiind plecați în străinătate mai precizează publicația citată. Acesta venise în cartierul Ițcani la un prieten.

Se pare că, inițial, ar fi tras cu acel pistol, în joacă, de mai multe ori, în plan vertical. Apoi, din motive necunoscute încă, a tras spre capul copilului de 11 ani. Poliția Suceava nu a comunicat încă oficial despre caz.

ADVERTISEMENT

”Un copil de 11 ani, cu o plagă produsă de o armă comprimat la nivelul ochiului. A fost internat în clinica de Oftalmologie a Spitalului Sfântul Spiridon, având o contuzie la nivelul ochiului, cu o hemoragie în interiorul ochiului.

Pacientul are afectată vederea, este sub tratament şi monitorizare de către Oftalmologie. Deocamdată, prognosticul funcţional este rezervat.

ADVERTISEMENT

Speram însă într-o evoluţie favorabilă, copilul va avea nevoie de tratament atât acum, în Urgenţă, cât şi mai departe”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șef UPU-SMURD Iași, citată de BZI.

ADVERTISEMENT
Tags: