News

Incident șocant la Constanța. Proprietarul unui azil de bătrâni, închis de autorități, a vrut să își dea foc în faţa primăriei

Incident șocant, joi dimineață, în fața Primăriei Municipiului Constanța. Patronul unui cămin de bătrâni a amenințat că își va da foc.
13.07.2023 | 11:33
Incident socant la Constanta Proprietarul unui azil de batrani inchis de autoritati a vrut sa isi dea foc in fata primariei
Incident șocant. Patronul unui azil a amenințat că își dă foc. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Incident șocant la Constanța, acolo unde patronul unui azil, care funcționa fără autorizație și a fost închis de autorități, a încercat să își dea foc. Evenimentul a avut loc, joi dimineața, în fața primăriei.

Incident șocant la Constanța. Patronul unui azil de bătrâni a amenințat că își dă foc

Martorii au sunat la 112, pentru a anunța intenția bărbatului. În zona respectivă au ajuns agenții din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție. Oamenii legii l-au legitimat pe cel în cauză.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat că este vorba de un bărbat de 54 de ani, care deține un azil de bătrâni din Eforie, potrivit Replica Online. În urma amenințărilor sale, proprietarul s-a ales cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificat un bărbat, de 54 de ani. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT

Azilul pe care bărbatul îl deține funcționa fără autorizație. Miercuri, au fost organizate percheziții la centrul respectiv, din stațiunea Eforie Nord, iar organele legii au decis să îl închidă.

Proprietarul este cercetat mai multe infracțiuni. „Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează patru percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa şi staţiunea Eforie Nord, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, înşelăciune, falsul în declaraţii, exercitarea fără drept a unei profesii şi evaziune fiscală”, a adăugat IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT

11 centre au fost închise în două zile

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat ca autoritățile competente să desfășoare controale în toate centrele sociale din România, după scandalul izbucnit, săptămâna trecută, în urma perchezițiilor de la azilele din Voluntari.

La începutul acestei săptămâni, luni și marți, au fost efectuate 998 de verificări la centrele din România. În urma acestora, 11 au fost închise, iar 25 și-au suspendat activitatea, potrivit Ministerului Muncii.

ADVERTISEMENT

Patru dintre azilele închise sunt în București, iar două în Constanța. Celelate centre a căror activitate a fost închisă se află în Hunedoara, Maramureș, Mureș, Giurgiu și Satu Mare.

 

ADVERTISEMENT