News

Incidența cazurilor de COVID-19 din Europa a crescut de 3,4 ori. Cum arată bilanțul pentru România

Incidența cazurilor de COVID-19 din Europa a crescut cu 3,4% și inclusiv în România.
21.07.2021 | 11:13
Incidenta cazurilor de COVID19 din Europa a crescut de 34 ori Cum arata bilantul pentru Romania
ADVERTISEMENT

Rata de infectare cu noul coronavirus este în creștere, arată noile date transmise de autorități. Informațiile arată că acest trend este la nivelul întregii Europe, iar inclusiv România se aliniază acestuia.

Incidența cazurilor de COVID-19 din Europa, în creștere în ultimele 14 zile

Mai mult decât atât, în unele state, rata de infectări cu noul coronavirus chiar s-a dublat față de ultimele două săptămâni. Veștile vin în contextul în care, cu o lună în urmă, îmbolnăvirile au scăzut în mai toate țările europene, cu excepția Rusiei, Portugaliei sau Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Iată că de această dată veștile nu sunt deloc bune. În țări precum Grecia, Spania sau Italia, rata de incidență a ajuns chiar și la 200%. În Franța, ea este de 150%, iar în Marea Britanie incidența a urcat cu 40% în doar o săptămână.

„Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK”, arată informațiile transmise de autorități.

ADVERTISEMENT

Cum arată bilanțul pentru țara noastră. Cu cât a crescut incidența

Bilanțul pentru România este și el în creștere, conform datelor publicate de platforma Ro Vaccinare. Astfel, acestea arată că incidența cazurilor de coronavirus în România a crescut cu 5% față de ultimele două săptămâni.

„În momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%”, mai arată documentul.

ADVERTISEMENT
Incidența cazurilor de COVID-19 din Europa
Incidența cazurilor de COVID-19 din Europa. Sursa foto: Ro Vaccinare

Cum arată situația la nivelul Europei. Cu cât au crescut, de fapt, cazurile

Dacă analizăm situația la nivelul întregii Europe, putem observa că incidența cazurilor noi a crescut de 3,4 ori față de perioada analizată anterior.

„În Europa a crescut incidența cazurilor de aprox. 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă”, mai arată sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Totodată, în anunțul făcut de Ro Vaccinare este reamintit faptul că singura soluție pentru a scădea numărul de cazuri, dar și pentru a ne proteja de virus este imunizarea.

„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”, arată platforma Ro Vaccinare.

ADVERTISEMENT