News

Incidenţă record în Bucureşti: 10,93 la mie. Probleme mari în Sectorul 1

Incidenţă record în Bucureşti înregistrată în debutul zilei de 6 octombrie, 10,93 la mie
06.10.2021 | 10:43
Incidenta record in Bucuresti 1093 la mie Probleme mari in Sectorul 1
ADVERTISEMENT

Este haos total în Bucureşti acolo unde din 1000 de oameni nu mai puţin 11 au ajuns să aibă coronavirus. În Sectorul 1 par a fi cele mai multe probleme, aici fiind înregistrate sute de cazuri de infectări. Mai exact, în Capitală, incidenţa a ajuns de 10,93 la mie.

Este pentru prima oară când incidenţa în cel mai important oraş al ţării se apropie de 11. Interesant este că în continuare autorităţile ridică din umeri şi nu au anunţat prea multe restricţii.

ADVERTISEMENT

Incidenţă record în Capitală: 10,93 la mie

De altfel, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat în urmă cu 24 de ore că nu mai puţin de 62 de oraşe şi municipii şi 294 de comune au incidenţa cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 6 la mie. Timişoara se apropia şi ea de 11 la mie.

Pe lista făcută publică de autorităţi se află 202 oraşe şi municipii care au incidenţa cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la mie. Dintre acestea, 62 au depăşit pragul de şase la mie.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare rată de infectare este în oraşele Bragadiru (Ilfov) – 14,6 la mie, Voluntari (Ilfov) – 12,76 şi Popeşti-Leordeni (Ilfov) – 12,74. Totodată, sunt 1.052 de comune care au incidenţa cumulată mai mare sau egală cu 3 la mie, iar 294 dintre acestea au atins pragul de 6 la mie. Pe primele locuri se află Zâmbreasca (Teleorman) – 20,46 la mie, Zam (Hunedoara) – 17,76 şi Axintele – 17,26.

De remarcat că ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a declarat că actualul Guvern poate şi va prelungi starea de alertă. Cu toate acestea, Executivul nu va putea introduce noi restricţii.

ADVERTISEMENT

Bode nu a ezitat o clipă şi a transmis că situaţia pandemiei poate fi una mult mai critică. Acesta spune că ”ne ducem” spre 20.000 de cazuri noi zilnice şi că se ia în calcul transferul bolnavilor în străinătate.

”Am încheiat o discuţie cu ministrul Sănătăţii, cu prim-ministrul şi cu doctorul Raed Arafat. Noi în acest moment suntem Guvern interimar.

ADVERTISEMENT

Noi putem prelungi starea de alertă şi suntem obligaţi să prelungim starea de alertă ţinând cont de numărul de infectaţi şi incidenţa din România, din această perioadă, putem să prelungim starea de alertă, dar atenţie, nu putem introduce măsuri noi.

Dacă, Doamne fereşte, vom avea nevoie să introducem măsuri noi, nu putem pentru că este clar un guvern căzut prin moţiune. Un guvern interimar nu poate introduce politici noi, nici măcar prin hotărâri de guvern”, a declarat Lucian Bode, la Digi 24.

Vă readucem aminte că reprezentanţii Comitetului Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă au decis deja mai multe restricţii refertoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt  în vigoare de duminică.

ADVERTISEMENT