Fotbal international

Incidente fără precedent la un derby din America! Trei morţi şi câţiva jucători la spital! GALERIE FOTO

18.08.2019 | 11:57
Incidente fara precedent la un derby din America Trei morti si cativa jucatori la spital GALERIE FOTO

Incidente fără precedent la un derby din America Centrală au avut loc înaintea derbyului campionatului statului Honduras, dintre Olimpia şi Motagua. Meciul nici nu s-a mai disputat, ca urmare a gravelor evenimente petrecute în afara stadionului între grupurile de suporteri, dar în care au fost implicaţi şi jucătorii echipei Motagua, fără voia lor. Bilanţul ciocnirilor este momentan de 3 morţi şi cel puţin 7 răniţi.

Incidente fără precedent la un derby din America Centrală! Fuseseră mobilizaţi 5.000 de poliţişti pentru 10.0000 de spectatori!

Partida, considerată de risc sporit de către forţele de ordine, pentru că a reprezentat mereu, dincolo de caracterul sportiv de derby, o confruntare cu numeroase episoade de violenţă între suporteri, urma să aibă loc la Tegucigalpa, capitala Honduras şi pentru acest joc au fost mobilizate importante forţe de ordine, 5.000 de persoane în total, conform presei din America Centrală, ceea ce probabil că reprezintă un record în materie, ştiindu-se istoricul antecendentelor.

Deşi fotbal nu s.-a mai jucat jucătorii formaţiei Motagua au trăit adevărate clipe de groază, iar trei dintre ei, Emilio Izaguirre, Jonathan Rougier şi Roberto Moreira, se află acum pe un pat de spital, unde primesc în continuare îngrijiri medicale. Cei trei au fost răniţi în timpul atacului autobuzului care îi ducea la stadion de către ultraşii Olimpiei.

derby Honduras. Așa arată geamurile autoicarului echipei Motagua după atacul ultrașilor de la Olimpia

Autocarul echipei Motagua atacat cu sticle şi cu drugi de fier

După cum a declarat preşedintele clubului Motagua, Pedro Atala, autocarul ar fi fost atacat cu sticle şi drugi de fier şi cei trei jucători ar fi fost răniţi ca urmare a faptului că au fost sparte geamurile autocarului. În schimb, şefii clubului Olimpia, clubul organizator al partidei, au declarat că a fost vorbă de ghinion pentru cei trei jucători ajunşi la spital şi că nimeni nu a vrut de fapt să le facă rău!

derby Honduras. Pompierii cărând răniții

În tribune, la ceea ce în Honduras este numit Superclasico, se aflau deja circa 10.000 de spectatori, care abia puteau fi ţinuţi în frâu de forţele de ordine. Cum jocul nu a mai avut loc, la ieşirea de pe stadion a celor 10.000 de oameni haosul a fost total. O adevărată tragedie s-a produs, mai ales că şi poliţia a folosit din greu gaze lacrimogene. Bilanţul provizoriu este de 3 morţi şi cel puţin 7 răniţi, dar autorităţile se tem că aceste cifre vor creşte în următoarele ore.