Fotbal international

Fanii lui Marseille au dat foc la baza de antrenament. Meciul cu Rennes, amânat. Un jucător e rănit. Video

30.01.2021 | 19:59
Fanii lui Marseille au dat foc la baza de antrenament Meciul cu Rennes amanat Un jucator e ranit Video
ADVERTISEMENT

Fanii echipei Olympique Marseille au creat incidente grave și au dat foc la baza de antrenament, nemulțumiți de rezultatele favoriților din ultima perioadă.


Partida Marseille – Rennes a fost amânată

UPDATE, 30 ianuarie, ora 19:59 / În urma incidentelor de la cantonamentul celor de la Marseille, Liga Franceză de Fotbal a decis amânarea partidei cu Rennes, care ar fi trebuit să aibă loc de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

L’Equipe anunță că fundașul Alvaro Gonzalez a fost rănit la spate de un proiectil în timp ce mergea să stea de vorbă cu fanii furioși.


Știre inițială, 30 ianuarie, ora 17:53

Formația lui Andre Villas-Boas a obținut un singur punct în ultimele patru etape și au ajuns pe locul șase în Ligue 1, la 14 puncte în urma liderului Olympique Lyon.

ADVERTISEMENT

Cu câteva ore înaintea partidei cu Rennes, programată la ora 22:00, sute de suporteri s-au prezentat la cantonamentul echipei și au creat incidente.

Baza de antrenament a celor de la Marseille, incendiată de fani

Conform cotidianului L’Equipe, fanii nervoși au creat haos la baza de antrenament al echipei Olympique Marseille și au aruncat cu torțe și fumigene.

ADVERTISEMENT

În toată această nebunie, un copac a luat foc și un fum gros s-a ridicat spre cer. În același timp, suporterii iritați au forțat porțile și au încercat să intre peste jucători în cantonament.

Demonstrația de forță a fanilor turbulenți a fost pusă la cale încă de la începutul săptămânii, mai multe facțiuni discutând despre această acțiune pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Probleme financiare uriașe pentru cluburile din Ligue 1

Ligue 1 traversează momente dificile din punct de vedere financiar, după ce directorul postului Canal+, Maxime Saada, a anunțat că renunță la drepturile de televizare a meciurilor, considerând că acestea sunt supraevaluate.

Jean-Marc Mickler, omul care se ocupă de situația financiară a cluburilor din Ligue 1, a declarat la finalul anului trecut că haosul este total. Grupările franceze din prima ligă se confruntă cu pierderi mai mari de 800 de milioane de euro după ce Mediapro și-a reziliat contractul de difuzare.

Conform presei din Hexagon, PSG se confruntă cu pierderi de 300 de milioane de euro pentru acest sezon, dar asta nu va afecta capacitatea de a cheltui sume importante pe piața transferurilor. În același timp, Olympique Marseille prognozează pierderi de 150 de milioane de euro pentru actuala stagiune.

ADVERTISEMENT
Tags: