News

Incidente în Belarus! O lideră a protestatarilor a fost răpită de pe stradă

07.09.2020 | 13:50
Incidente in Belarus O lidera a protestatarilor a fost rapita de pe strada
ADVERTISEMENT

Incidente șocante în Belarus acolo unde mai multe persoane neidentificate au răpit-o pe o lideră a protestatarilor. Vorbim despre Maria Kolesnikova și despre o întâmplare petrecută în centrul Belarusului.

”În dimineaţa zilei de 7 septembrie, în faţa Muzeului Naţional de Artă, mai multe persoane necunoscute au urcat-o pe Koleskinova într-un microbuz pe care scria ‘Sviaz’ (‘Comunicaţii’) şi au pornit într-o direcţie necunoscută”, a scris un portal de știri.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, acum aliaţi politici ai Mariei Kolesnikova au spus că verifică informaţiile privind răpirea sa. Aceștia au transmis că, într-adevăr, ea nu răspunde la telefon.

Cum a fost răpită o lideră a protestatarilor din Belarus!

În acelaşi timp, poliţia din Belarus a transmis că nu a reţinut-o pe Maria Kolesnikova. De remarcat că ea este ultima rămasă în țară dintre cele trei femei politician care şi-au unit forţele înaintea alegerilor prezidenţiale de la 9 august în încercarea de a-l contracara pe liderul Aleksandr Lukaşenko.

ADVERTISEMENT

Celelalte două, Svetlana Tihanovskaia, care a fost candidata opoziţiei la alegeri, şi Veronika Ţepkalo, au părăsit deja Belarusul. De altfel, Maria a fost mai mereu o voce critică la adresa preşedintelui.

Aceasta a jucat un rol important în criza politică post-alegeri din ţară, în contextul protestelor masive şi al grevelor împotriva realegerii lui Lukaşenko.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii august, Maria Kolesnikova a anunţat că formează un nou partid politic, ‘Împreună’, cu echipa opozantului Viktor Babariko, aflat în închisoare şi cu care a mai lucrat anterior.

Vă readucem aminte că Poliția din Belarus a recunoscut că a operat nu mai puțin de 633 de arestări la ultimul protest susținut împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

ADVERTISEMENT

Este cel mai mare număr de arestări la o manifestaţie a opoziţiei de la primele proteste declanşate după alegerile prezidenţiale de la 9 august, reprimate cu severitate de forţele de ordine.

De patru săprămâni, zeci de mii de oameni ies în stradă și solicită plecarea de la cârma țării a lui Aleksandr Lukașenko. În vârstă de 66 de ani, acesta se află la putere de 26 de ani şi tocmai a fost reales. Votul este însă puternic contestat de oameni.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT