Fotbal intern

Incidente la meciul FC Aninoasa – Petrolul! Doi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale

Suporterii Petrolului Ploieşti au luat cu asalt Aninoasa la meciul pe care echipa lor l-a disputat în ultima etapă din Liga a treia.
19.03.2018 | 09:31
Incidente la meciul FC Aninoasa  Petrolul Doi copii au avut nevoie de ingrijiri medicale

Meciul a trebuit să fie întrerupt timp de zece minute din cauza gazelor lacrimogene folosite de forţele de ordine, jucătorii fugind spre vestiare. Conform site-ului infoploiesticity.ro, printre cei mai afectaţi de gazele lacrimogene au fost doi copii în vârstă de 12 ani, care au ajuns la Ambulanţă acuzând ”arderea feţei“,  probleme cu căile respiratorii şi stare de greaţă.

Şi un jurnalist aflat la meci a avut de suferit din cauza acestor incidente. Aflat la câţiva metri de locul incidentelor, în timp ce realiza fotografii, el a fost împins într-un gard de un jandarm, fiind rănit la piciorul stâng şi suferind o contuzie femurală stânga cu escoriaţii pretibială.

Suporterii Petrolului se apără după incidentele de la Aninoasa

”Totul a început de la un banal spray cu vopsea pe care îl folosim la scrierea mesajelor. La controlul corporal care se efectuează înainte de accesul în stadion, jandarmii au confiscat acest spray cu vopsea, susţinând ca este un spray paralizant, şi au ridicat pe unul din liderii Peluzei 1 Ilie Oană, pe care l-au bătut cu sălbăticie. Ce a urmat este lesne de înţeles! Noi am cerut să i se dea drumul, însă jandarmii au refuzat. Astfel, s-a iscat o busculadă, urmată de <obişnuintele> lovituri de baston şi telescop. În acel moment am încercat să ne apărăm cum am putut şi am răspuns deoarece nu suntem persoane care să acceptăm abuzurile forţelor de ordine”, se arată în comunicatul postat de suporterii Petrolului pe pagina de Facebook ”Peluza I Ilie Oana”.

”În următorul moment, jandarmii au făcut uz de buteliile cu gaz, neţinând seamă că sunt printre noi femei şi copii ( unii cu probleme de sănătate ). După calmarea spiritelor, unul dintre membrii Peluzei 1 Ilie Oană a interpelat pe unul dintre jandarmi şi la întrebarea cu privire la folosirea gazelor, fără a încerca sa separe copii de noi şi fără a avertiza în prealabil, a venit răspunsul de-a dreptul şocant: <copii sunt victime colaterale>. Drept urmare, în faţa noastră s-au aflat doar persoane care nu caută adevărul sau dialogul, ci doar bucuria de a lovi şi de a vedea sânge. Curios este că persoanele vizate şi vânate de jandarmi sunt doar membrii peluzei noastre. Deasemenea, curios este faptul că doar cu 2 zile înaintea meciului , cei care trebuiau să ne însoţească la Aninoasa, adică IJJ Prahova, au fost înlocuiţi cu Gruparea Mobilă. Drept umare, tot acest circ a fost premeditat. Avem informaţii că jandarmii au avut temă la acest meci. Totodată, conform unor surse din interiorul instituţiei respective, în deplasarea de la Moreni va fi mai rău. În încheiere, sperăm ca lumea să înţeleagă faptul că pentru noi, un meci al echipei favorite este o sărbătoare. Mergem în continuare cu bucurie să susţinem culorile şi tradiţia”, se mai scrie în comunicatul suporterilor ploieşteni.