News

Incidente la alegerile locale. Un bărbat a fost reținut pentru că a oferit bani pentru a influența voturi

27.09.2020 | 14:40
Incidente la alegerile locale Un barbat a fost retinut pentru ca a oferit bani pentru a influenta voturi
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta ar fi oferit suma de 200 de lei către două persoane pentru ca acestea să voteze cu un anume candidat. Incidentul s-a petrecut în oraşul Măgurele.

Se fac mai multe cercetări la această oră. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetul, cu propuneri legale.

ADVERTISEMENT

A fost o zi plină de evenimente. Ministerul Afacerilor Interne a semnat 96 de infracțiuni electorale. Fanatik te ține la curent cu toate noutățile și informațiile legate de alegerile locale din 2020.

Un bărbat din Măgurele a fost arestat pentru 24 de ore

“Poliţiştii oraşului Măgurele efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru coruperea alegătorilor, ca urmare a unui denunţ formulat de către o femeie la data de 26 septembrie, care ar fi reclamat că un bărbat ar fi oferit suma de 200 de lei la două persoane, pentru a vota un candidat”, informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov.

Un incident asemănător a avut loc în județul Giurgiu.

”Într-o secţie de votare din Vadu Lat, judeţul Giurgiu, a fost sesizat faptul că un reprezentant al secţiei de votare sugerează votanţilor cu cine să voteze. În urma cercetărilor, s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă, apelantul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei,” a precizat MAI.

ADVERTISEMENT

S-au aplicat amenzi de aproximatv 9.000 de lei până la această oră.

”Au fost constatate 16 fapte contravenţionale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei şi 4 avertismente scrise. S-au primit sesizări cu privire la 9 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 5 persoane.”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne prin purtătorul de cuvânt Monica Dajbog.

  • ”La o secţie de votare din localitatea dâmboviţeană Hulubeşti, s-a sesizat faptul că un candidat la funcţia de primar influenţează alegătorii.  Şi în acest caz se fac verificări,” conform MAI.
ADVERTISEMENT