ADVERTISEMENT
News

Incidente la alegerile locale. Un bărbat a fost reținut pentru că a oferit bani pentru a influența voturi

Autor: Robert Cristea | 27.09.2020 | 14:40
Incidente la alegerile locale. Un bărbat a fost reținut pentru că a oferit bani pentru a influența voturi
Incidente la alegerile locale. Sursa foto - facebook

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta ar fi oferit suma de 200 de lei către două persoane pentru ca acestea să voteze cu un anume candidat. Incidentul s-a petrecut în oraşul Măgurele.

ADVERTISEMENT

Se fac mai multe cercetări la această oră. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetul, cu propuneri legale.

A fost o zi plină de evenimente. Ministerul Afacerilor Interne a semnat 96 de infracțiuni electorale. Fanatik te ține la curent cu toate noutățile și informațiile legate de alegerile locale din 2020.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din Măgurele a fost arestat pentru 24 de ore

“Poliţiştii oraşului Măgurele efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru coruperea alegătorilor, ca urmare a unui denunţ formulat de către o femeie la data de 26 septembrie, care ar fi reclamat că un bărbat ar fi oferit suma de 200 de lei la două persoane, pentru a vota un candidat”, informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov.

Un incident asemănător a avut loc în județul Giurgiu.

”Într-o secţie de votare din Vadu Lat, judeţul Giurgiu, a fost sesizat faptul că un reprezentant al secţiei de votare sugerează votanţilor cu cine să voteze. În urma cercetărilor, s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă, apelantul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei,” a precizat MAI.

S-au aplicat amenzi de aproximatv 9.000 de lei până la această oră.

”Au fost constatate 16 fapte contravenţionale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei şi 4 avertismente scrise. S-au primit sesizări cu privire la 9 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 5 persoane.”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne prin purtătorul de cuvânt Monica Dajbog.

ADVERTISEMENT
  • ”La o secţie de votare din localitatea dâmboviţeană Hulubeşti, s-a sesizat faptul că un candidat la funcţia de primar influenţează alegătorii.  Şi în acest caz se fac verificări,” conform MAI.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!