News

Incidente la alegerile PNL Timișoara. Pe cine acuză Ludovic Orban de ”încălcări grosolane ale democraţiei interne.” Update

Îmbrânceli și țipete la alegerile PNL Timișoara. În cursa pentru șefia filialei au rămas doar 2 candidați.
31.07.2021 | 15:40
Incidente la alegerile PNL Timisoara Pe cine acuza Ludovic Orban de incalcari grosolane ale democratiei interne Update
ADVERTISEMENT
31-07-2021
12:40

Ludovic Orban, mesaj dur pentru cei vinovaţi de scandalul de la alegerile PNL Timişoara

După scandalul de la alegerile PNL Timişoara, Ludovic Orban a declarat au avut loc ”încălcări grosolane ale democraţiei interne”.

Preşedintele PNL i-a acuzat pe Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere pentru scandalul de sâmbătă dimineață.

Liderul partidului a anunţat că îi va sancţiona pe cei vinovaţi şi va anula alegerile din această filială. 

”Condamn public încălcările grosolane ale democraţiei interne săvârşite la PNL Timişoara de Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere.

Le-am transmis înainte de conferinţa pentru alegerea conducerii organizaţiei o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Naţional Liberal. 

Totodată, le-am comunicat situaţia oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 şi i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancţiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-şi exprime opţiunea, precum şi la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

A fost scandal sâmbătă dimineața la alegerile PNL Timişoara, după ce forţele de ordine nu i-au lăsat să pătrundă în interior decât pe cei aflaţi pe convocator.

Conflictul a pornit din momentul în care s-a aflat că regula pentru acces este aceea ca participanţii la conferinţa de alegeri să fie înregistraţi şi să primească o brăţară pentru a putea să voteze, iar cei care nu sunt pe convocator n-au putut pătrunde în incintă, conform hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Incidente la alegerile PNL Timișoara

Forţele de ordine ale centrului comercial care supraveghează intrarea în mall-ul unde au loc alegerile au fost nevoite să intervină.

Alegerile la PNL Timișoara au început sâmbătă dimineață, de la ora 10, cu certuri și țipete. Zeci de liberali au forțat intrarea în sala de alegeri.

ADVERTISEMENT

Scadal la alegerile PNL Timișoara. Îmbrânceli și țipete

17 candidaţi s-au înscris pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei de Timişoara.

Printre cei care îşi anunţaseră candidatura se numărau şi cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără.

Vineri seară, însă, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de Arbitraj a partidului.

ADVERTISEMENT

Conflictul de sâmbătă s-a mai calmat la conferința municipală de alegeri, iar pe scenă a ajuns în cele din urmă și Raul Ambruș. Acesta a cerut anularea alegerilor.

„Avem un total de 320 de membri care ne-au fost scoși de pe convocator, cu buletin de Timișoara, colegi de-ai noștri, cu cotizația plătită la zi. (…) Să vă fie rușine pentru ceea ce ați făcut, alegerile astea sunt o mascaradă și nu trebuie să aibă loc. Pentru că nu pot fi valide, nu pot fi decise doar de cine vreți voi să voteze. Alegerile nu pot fi statutare (…), vă rog să nu luați parte la această mascaradă.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumesc din suflet pentru toată susținerea din ultima lună, le mulțumesc colegilor care au fost amenințați ca să mă trădeze și nu m-a trădat niciun coleg. Vă mulțumesc din suflet și nu participați la această mascaradă”, a spus Raul Ambruș, pe scenă, conform Tion.ro.

Alegerile pentru conducerea PNL Timiș fuseseră programate pentru data de 10 iulie 2021, însă, după scandalul de la Conferința municipală de alegeri acestea au fost amânate.

Un număr de 15 candidaţi înscrişi pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara şi-au retras candidaturile, rămânând în cursă doar doi: Cosmin Tabără şi Claudiu Chira.

ADVERTISEMENT