News

Incidente la examenul de Bacalaureat! Ce au pățit 4 elevi care au intrat cu telefoanele mobile

01.07.2019 | 15:37
Incidente la examenul de Bacalaureat Ce au patit 4 elevi care au intrat cu telefoanele mobile

Proba scrisă la Limba și literatura română aduce și primele incidente ale examenului de Bacalaureat, sesiunea 2019. Mai exact, nu mai puțini de patru elevi ai liceelor din orașele Câmpeni, Abrud și Baia de Arieș au fost eliminați, întrucât profesorii supraveghetori au găsit asupra lor telefoane mobile.

Patru elevi au fost eliminați de la Bacalaureat. Reacția oficială

Au fost eliminaţi din examen patru elevi: doi de la Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni, unul de la Liceul Horea, Cloşca şi Crişan Abrud şi unul de la Liceul Dr. Lazăr Chirilă din Abrud. Din primele informaţii ştim că au avut telefoanele la ei, mai multe detalii vom afla după ce primim procesele-verbale” , informează Marcela Dărămuș, inspectorul șef de la IȘJ Alba, citată de Mediafax.

Totodată, aceasta a precizat că la nivelul județului Alba, 2.334 de absolvenți ai ciclului liceal s-au înscris pentru a susține examenul maturității, dintre care 68 au ales să nu se mai prezinte . În ceea ce privește Capitala, peste 13.000 de elevi ai claselor a XII-a au fost prezenți în săli, pentru a susține prima probă scrisă, potrivit datelor oficiale furnizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Duminică, 13 iulie, se vor afișa rezultatele finale la examenul de bacalaureat. Sursa foto: Observator.ro
Duminică, 13 iulie, se vor afișa rezultatele finale la examenul de bacalaureat. Sursa foto: Observator.ro

Ce subiecte au picat la proba română

Chiar dacă subiectele probei de limba și literatura română nu au avut un grad de dificultate extrem de ridicat, tinerii susțin că cerința cu numărul trei le-a pus serioase dificultăți. Mai concret, aceștia au trebuit să redacteze un eseu pe baza unei opere literare aparținând genului liric.

Spre exemplu, absolvenții liceelor cu profil uman au avut posibilitatea de a alege între creațiile unora dintre cei mai reprezentativi poeți ai literaturii române. Este vorba despre Tudor Arghezi și Ion Barbu. Marți, 2 iulie, va avea loc proba la limba și literatura maternă, elevilor urmând să le fie testate cunoștințele în materie de  maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană sau italiană.