News

Incidente la finalul unui protest antirasism din Bruxelles! S-a lăsat cu mai mulți răniți și magazine sparte. Video

07.06.2020 | 22:01
Incidente la finalul unui protest antirasism din Bruxelles Sa lasat cu mai multi raniti si magazine sparte Video
ADVERTISEMENT

Un protest antirasism din Bruxelles s-a încheiat cu un incidente. Geamurile unor magazine au fost sparte, au izbucnit incendii, s-au aruncat pietre. Huliganii au apărut și în capitala Belgiei.

Incidente la finalul unui protest antirasism din Bruxelles! S-a lăsat cu mai mulți răniți și magazine sparte. Video

Au participat aproximativ 10.000 de oameni, conform AFP. Violențele au izbucnit pe o stradă comercială din capitala Belgiei, într-un cartier asociat africanilor, Matonge, după dispersarea protestului.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

“Unele afaceri au suferit daune semnificative. Intervenția poliției continuă”

Mai multe persoane au fost rănite: “Nu avem nicio legătură cu aceste acțiuni. Am avut un mesaj pacifist, adunarea noastră a fost una pașnică”, a spus unul dintre organizatorii protestului.

Aproximativ 100 de huligani au fost implicați în aceste acțiuni, potrivit informațiilor date de poliție.

ADVERTISEMENT

“Unele afaceri au suferit daune semnificative. Intervenția poliției continuă”, a spus purtătoarea de cuvânt al Poliției din Bruxelles, Ilse Van de Keere.

VEZI VIDEO: 

Proteste și la București!

Manifestațiile provocate de decesul lui George Floyd au ajuns și în România. Duminică, aproximativ 15 protestatari au ieșit la Piața Univesității cu pancarte și au citit un manifest cu o portavoce.

ADVERTISEMENT

“Condamnăm supremația albă în toate formele sale: rasismul sistemic, crimele și violența poliției, patriarhatul, colorismul, capitalismul, clasismul, ura împotriva femeilor, persoanelor transgen și a lucratoarelor sexuale!”.

Protestul a durat doar câteva minute, a fost filmat și urcat pe internet. Unele forțe de ordine au ajuns la fața locului, însă au venit după ce s-a încheiat protestul.

ADVERTISEMENT
Tags: