Hotnews

Incidente la “Marşul demnităţii” la Kiev: 3 morţi şi 15 răniţi

Trei persoane au murit şi alte 15 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc la Harkov. Ucraina marchează în acest sfârşit de săptămână un an de la evenimentele din Maidan (Piaţa...
23.02.2015 | 11:42
Incidente la
ADVERTISEMENT

Trei persoane au murit şi alte 15 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc la Harkov. Ucraina marchează în acest sfârşit de săptămână un an de la evenimentele din Maidan (Piaţa Independenţei din centrul Kievului) – epicentrul manifestaţiilor între noiembrie 2013 şi februarie 2014 – care au dus la înlăturarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

“Această revoluţie a fost prima, dar a fost o bătălie victorioasă pentru independenţa noastră”, a declarat actualul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, referitor la revoluţia preoeuropeană de acum un an, potrivit AFP, scrie Agerpres.ro.

Mai mulţi lideri europeni, între care preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele german Joachim Gauk, sunt aşteptaţi duminică dimineaţă la Kiev pentru a participa la un “marş al demnităţii”.

ADVERTISEMENT

Viktor Ianukovici, astăzi refugiat în Rusia, a promis, la rândul său, “să revină” pentru “a face mai uşoară viaţa în Ucraina”, într-un interviu difuzat sâmbătă la televiziunea rusă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria HOTNEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri