News

Incidente, la procesul lui Liviu Dragnea! Doi bărbați au fost ridicați de jandarmi

15.04.2019 | 11:00
Dragnea, așteptat de protestatari la sediul ÎCCJ

Se anunță o zi plină pentru Liviu Dragnea. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea da în cursul zilei de astăzi verdictul final în dosarul în care liderul Partidului Social Democrat este cercetat pentru angajări fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Protestatarii #rezist au venit la ÎCCJ pentru a-l întâmpina pe Liviu Dragnea

Liderul social-democraților este așteptat astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru audieri în dosarul în care a primit în primă instanță o condamnare de trei și jumătate cu executare. La aflarea veștii că Dragnea își va face apariția la proces, protestatarii #rezist s-au prezentat la rândul lor la sediul Instanței Supreme.

Este vorba de aproximativ 200 de persoane, printre care  se află și câțiva susținători ai Partidului Social Democrat. De teamă că incidentele ar putealua amploare, forțele de ordine au decis montarea unor garduri de protecție. De asemenea, numeroși jandarmi au fost trimiși la fața locului, pentru a asigura buna desfășurare a evenimentelor. În momentul în care Dragnea a ajuns la sediul Instanței Supreme, oamenii au început să se îmbrâncească. În urma incidentelor violente, doi bărbați au fost riricați de jandarmi.

Protestatarii #rezist au venit la sediul ÎCCJ
Protestatarii #rezist au venit la sediul ÎCCJ

Mesajul protestatarilor pentru Liviu Dragnea

Acest protest al mișcării #rezist a fost anunțat pe Facebook, organizatorii precizând pe pagina evenimentului creat pe cunoscuta rețea de socializare, că au notificat inclusiv Jandarmeria Capitalei cu privire la inițiativa lor. Este vorba despre o „adunare publică de susținere a Justiției Independente în fața corupților”.

Timp de 2 ani am creat peste 15 evenimente la termenele acestui proces. Am fost prezenți pe ploaie, ninsoare, ger sau caniculă, iar unele au rămas memorabile. Iată că ultimul termen se apropie. Inculpatul Dragnea este obligat să vină să iși susțină ultima pledoarie, altfel este în defavoarea lui” , au declarat inițiatorii protestului.

Termenul de luni ar putea fi ultimul, urmând ca instanța să rămână în pronunțare și să dea sentința definitivă  în decurs de o săptămână sau două. Toni neacșu, unul dintre avocații din dosar, a explicat că acesta ar fi și cel mai plauzibil scenariu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri