News

Incidente la stația de metrou de la Eroilor! Ce precizări a făcut Metrorex

23.06.2019 | 16:32
Incidente la statia de metrou de la Eroilor Ce precizari a facut Metrorex

Mai multe incidente s-au semnalat astăzi la stația de metrou Eroilor din Capitală. O mare cantitate de praf i-a tulburat pe călători, în special pe cei cu probleme de sănătate precum alergia la praf sau problemele respiratorii (astm). Metrorex a trimis un punct de vedere după ce mai mulți bucureșteni s-au plâns de haosul de la Eroilor.

Praf degajat la Eroilor. Metrorex a cerut măsuri urgente

Cantitatea de praf a fost degajată undeva după ora 11 dimineața din cauza lucrărilor care se fac la Magistrala 5. Constructorul angajat de Metrorex pentru lucrări a primit o mustrare în urma dezastrului lăsat în urmă de muncitori și aparaturile lor. În scurtul comunicat emis de compania de metrou, șefii Metrorex precizează că au transmis antreprenorului lucrărilor să ia măsuri imediate pentru remedierea situației.

„Metrorex anunţă că astăzi, 23.06.2019, în jurul orei 11:00, în staţia Eroilor, a fost degajată o cantitate mare de praf, din cauza lucrărilor desfăşurate pe Magistrala 5. Metrorex a avizat de urgenţă antreprenorul lucrărilor pentru a lua măsuri imediate. Se face precizarea că nu a fost vorba despre fum sau despre vreun incendiu”,  arată comunicarea Metrorex.

Harta cu Magistrala 5, care este în lucru. Sursa foto: Știrile PRO TV

Magistrala 5, marea promisiune pentru bucureșteni

Magistrala 5 este celebra magistrală care pornește de la stația Drumul Taberei. Autoritățile au promis lucru la foc automat pentru ca mult așteptata stație să se deschidă, conform calendarului, în luna decembrie. Magistrala 5 cuprinde sectorul Râul Doamnei-Eroilor și are 7 kilometri lungime. Această magistrală cuprinde și zona Valea Ialomiței din Capitală.

M5 dispune de 10 stații de metrou, după cum se arată în planul companiei Metrorex. Este vorba despre stațiile Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară și Eroilor 2. Finalizarea acestui proiect se ridică la 3,4 miliarde de lei. Când va fi inaugurată această stație, Bucureștiul se va putea lăuda cu 63 de stații de metrou întinse pe 78 de kilometri.