News

Incidente pe calea ferată: TIR, lovit de marfar, un tren privat a rupt un pantograf la Fetești

Mai multe incidente au avut loc duminică, 7 iulie, pe căile ferate din țară, cel mai grav fiind la Oradea, acolo unde un tren de marfă a lovit remorca unui TIR
07.07.2024 | 14:39
Incidente pe calea ferata TIR lovit de marfar un tren privat a rupt un pantograf la Fetesti
Două incidente petrecute pe căile ferate din țară. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat două incidente serioase petrecute duminică, 7 iulie, pe căile ferate din România. Este vorba de un incident în Oradea, acolo unde remorca unui TIR a fost agățată de un tren de marfă, și un alt incident la Fetești, unde a fost implicat un tren privat.

TIR, lovit de un tren de marfă

Duminică după-amiază, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis petrecea unui serios pe ruta Frontieră – Episcopia Bihor – Oradea. Concret, un tren privat de marfă a agățat remorca unui TIR. Nu au existat victime, însă circulația feroviară a fost perturbată până la eliberarea căii de rulaj.

ADVERTISEMENT

„Trenul IRN 361, care circulă în relaţia Frontieră – Episcopia Bihor – Oradea, staţionează temporar în Episcopia Bihor Frontieră până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate la pasajul rutier respectiv, intervenţii care necesită scoaterea din gabaritul căii ferate a TIR-ului”, se arată în comunicatul CFR SA.

Compania de căi ferate a precizat că personalul feroviar al SRCF Cluj acordă tot sprijinul posibil echipajelor de intervenție astfel încât circulația rutieră să fie reluată fără probleme în zonă. Comunicatul celor de la CFR SA a fost transmis după orele 13.00, neexistând alte informații ulterioare.

ADVERTISEMENT

Incident cu un tren privat la Fetești

Tot duminică după-amiază, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat un alt incident petrecut în zona Fetești. Concret, potrivit sursei citate, traficul feroviar pe relaţia Feteşti – Bărăganu este oprit temporar din cauza unei defecţiuni la pantograful unui tren de călători Softrans.

„Trenul privat IR 11683, în jurul orei 12:51, rupe pantograful locomotivei la intersecţia liniilor 7 şi 9, din staţia Feteşti. Până la retragerea trenului privat şi eliberarea zonei de intersecţie a liniilor 7 cu 9, un alt tren privat de călători IR 10181 (TFC) staţionează temporar”, se arată în comunicatul CFR Călători.

ADVERTISEMENT

CFR Călători a transmis scuze călătorilor afectați de acest incident, și a precizat că personalul feroviar al SRCF Constanţa acordă tot suportul tehnic necesar operatorului privat, altfel încât traficul să fie reluat în cel mai scurt timp pe relaţia Feteşti – Bărăganu.

Trenuri blocate pe magistrala București-Constanța

Cele două incidente de duminică după-amiază vin după un incident mult mai serios petrecut pe Magistrala 800 București-Constanța. Concret, nu mai puțin de zece trenuri au fost blocate în această dimineață pe această rută din cauza unor incendii de vegetație.

ADVERTISEMENT

Circulația trenurilor a fost reluată la ora 11.20, după intervenția ISU pentru stingerea incendiilor de vegetație din zona stației Dragoș Vodă. Traficul feroviar a fost reluat pe ambele sensuri de mers pe distanța Dragoș Vodă-Ciulnița, toate trenurile care au staționat în gările de pe traseu fiind reînscrise treptat în circulație

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să...
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să nu treceți Drug Test-ul
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”