News

Incidente pe insula Samothraki, unde mii de turiști sunt blocați. Român, bătut de polițiștii din Grecia – VIDEO

14.08.2019 | 08:33
Incidente pe insula Samothraki unde mii de turisti sunt blocati Roman batut de politistii din Grecia  VIDEO

Este a treia zi în care turiștii români de pe insula Samothkraki din Grecia așteaptă un feribod pentru a ajunge pe continent. Peste 1.500 de turiști sunt, în total, blocați pe o insulă unde au izbucnit incendii de vegetație. Cele două feriboturi care au fost trimise după ei în primele 48 de ore erau defecte, iar azi urmează să ajungă al treilea vapor.

Român lovit de un polițist grec pe insula Samothkraki

Pe insula Samothkraki a avut loc și un incident nefericit în care a fost implicat un român. Un conațional a încercat să ceară explicații de la polițiști și informații despre ce se va întâmpla cu ei, însă acesta a primit din partea oamenilor legii o atitudine ostilă și chiar violentă. Polițițtii l-au lovit și l-au blocat în clădirea în care se afla, implorând ajutor, informează Realitatea TV.

Românul a ieșit din clădire să vorbească cu polițiștii și s-a trezit cu o atitudine refractară și cu un pumn în loc de răspuns. Printre cei 1.500 de turiști aflați pe insula din nordul Greciei se numără sute de români, iar mulți dintre ei se plâng de faptul că nu mai au hrană și apă, acuzând autoritățile elene de nepăsare.

Turiștii au primit mâncare după două zile

Abia după două zile în care turiștii s-au revoltat au primit ceva de mâncare și apă pentru a se hidrata, mai ales că în Grecia este aceeași caniculă ca la noi zilele acestea. Problemele par, însă, că nu se vor rezolva prea curând. După ultimele informații, un vas care îi va putea prelua cu tot cu mașini este așteptat de abia pe 18 august, adică abia duminica aceasta.

Tags: