Incidente violente în statul Virginia. Trei persoane au murit în ciocniri violente la un marş al supremaţiei rasiale

Autorităţile americane au intervenit în forţă, sâmbătă seara, pentru a înăbuşi ciocnirile violente de la un marş al supremaţiei rasiale din localitatea Charlottesville. Incidentele au...
13.08.2017 | 09:02
Incidente violente in statul Virginia Trei persoane au murit in ciocniri violente la un mars al suprematiei rasiale
ADVERTISEMENT

Autorităţile americane au intervenit în forţă, sâmbătă seara, pentru a înăbuşi ciocnirile violente de la un marş al supremaţiei rasiale din localitatea Charlottesville. Incidentele au avut loc după ce autorităţile locale au declarat stare de urgenţă în localitatea din statul Virginia, care este asaltată atât de extrema-dreaptă, cât şi de contraprotestatari.

Incidente SUA. Tensiunile au izbucnit după ce autorităţile locale au anunţat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee, care a condus forţele Confederaţiei în timpul Războiului Civil din SUA. Guvernatorul statului Virginia, Terry McAuliffe, a anunţat că trei persoane şi-au pierdut viaţa, în timpul nopţii, în ciocnirile violente petrecute în Charlottesville.

ADVERTISEMENT

Incidente SUA. O persoană şi-a pierdut viaţa după ce un bărbat a intrat intenţionat cu o maşină într-o mulţime de contraprotestatari, în vreme ce doi ofiţeri au murit după ce un elicopter de poliţie s-a prăbuşit la ieşirea din Charlottesville. Cauza prăbuşirii elicopterului de poliţie nu este cunoscută până în acest moment, dar nu este suspectată nicio mână criminală pentru moartea celor doi poliţişti din Charlottesville

Preşedintele american Donald Trump a condamnat sâmbătă violenţele care au izbucnit între naţionalişti albi şi contramanifestanţi în oraşul Charlottesville, din statul Virginia. Acesta a postat o reacţie pe contul său oficial de Twitter faţă de violenţele petrecute în seara de sâmbătă. “Cu toţii trebuie să fim uniţi şi să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu există niciun loc pentru o asemenea violenţă în America”, a scris preşedintele american.

ADVERTISEMENT