Sport

Incidente între suporteri la Rapid – UTA Arad. Fanii celor două formații, la un pas de bătaie

O serie de incidente s-au petrecut pe Arena Națională la pauza meciului Rapid - UTA Arad, suporterii celor două formații fiind foarte aproape de o bătaie în toată regula.
29.01.2022 | 21:53
Incidente intre suporteri la Rapid  UTA Arad Fanii celor doua formatii la un pas de bataie
O serie de incidente s-au petrecut pe Arena Națională la pauza meciului Rapid - UTA Arad, suporterii celor două formații fiind foarte aproape de o bătaie în toată regula. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Deși nu există o rivalitate foarte mare între cele două formații, altercațiile au fost alimentate și de faptul că arădenii sunt susținuți la acest meci de fanii Stelei de la Peluza Sud.

De asemenea, este cunoscută prietenia pe care giuleștenii o au cu Poli Timișoara, rivala istorică a celor de la UTA.

ADVERTISEMENT

Suporterii au creat incidentele la Rapid – UTA Arad

În condițiile date, suporterii au creat incidente în pauza întâlnirii Rapid – UTA Arad, ultrașii celor două formații dorind să-și verse furia pe galeria adversă.

Conform gsp.ro, după ce arbitrul Radu Petrescu a pus punct primei reprize, încheiată în avantaj de oaspeți după penalty-ul transformat de Ubbink, fanii celor două echipe au încercat să rupă cordonul poliției pentru a începe o bătaie.

ADVERTISEMENT

Din fericire, jandarmii au intervenit la timp și au reușit să oprească cele două galerii de la o încăierare în interiorul Arenei Naționale. Oamenii de ordine au folosit inclusiv gaze lacrimogene pentru a calma spiritele.

Portarul oaspeților, lovit cu un obiect aruncat din tribună

Un alt moment delicat a avut loc în repriza secundă a meciului dintre Rapid și UTA Arad. Nervoși din cauza faptului că echipa favorită este condusă, suporterii Rapidului au început să arunce din tribune cu obiecte.

ADVERTISEMENT

Un astfel de obiect l-a lovit pe portarul oaspeților, Florin Iacob, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Partida a fost reluat după câteva minute de întrerupere.

Fanii giuleșteni, nervoși pe deciziile lui Radu Petrescu

Galeria giuleștenilor a mai creat un moment de panică și în finalul primei reprize, după ce arbitrul Radu Petrescu, la semnalizarea asistentului Ferencz Tunyogi, l-a eliminat pe Junior Morais pentru henț pe linia porții.

ADVERTISEMENT

Pe lângă eliminarea fundașului de la Rapid, ”centralul” a acordat și lovitură de la 11 metri. Supărați pe decizia lui Petrescu, fanii ”vișiniilor” a început să arunce petarde în teren, iar olandezul Desley Ubbink a fost nevoit să aștepte 3 minute pentru a putea executa penalty-ul.

Portarul Horațiu Moldovan a reușit să apere lovitura de pedeapsă a mijlocașului arădenilor, dar Radu Petrescu a dictat repetarea execuției, deoarece portarul gazdelor nu a stat cu ambele picioare pe linia porții.

La a doua încercare, Ubbink l-a învins fără probleme pe Horațiu Moldovan și a deschis scorul în partida de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT