News

Incidente violente în SUA după ce un bărbat de culoare a murit din cauza agresiunilor poliției. Garda Națională a scos soldați în stradă. Video

29.05.2020 | 09:03
Incidente violente in SUA dupa ce un barbat de culoare a murit din cauza agresiunilor politiei Garda Nationala a scos soldati in strada Video
ADVERTISEMENT

Incidente violente s-au petrecut pentru a treia noapte pe străzile din SUA după ce un bărbat de culoare a murit din cauza agresiunilor poliției.

Incidente violente în SUA după ce un bărbat de culoare a murit din cauza agresiunilor poliției

Conform Mediafax, care citează CNN, mai multe incidente au fost raportate în SUA, după ce oamenii au protestat în urma morții lui George Floyd, un bărbat de culoare care a fost agresat de poliție.

ADVERTISEMENT

Incidentele au luat amploare în noaptea de joi spre vineri, atunci când protestatarii au incendiat o secție de poliție din Minneapolis, la ora locală 22:30 (ora 06.30 în România).

La scurt timp după acest incident, Garda Națională din Minneapolis a anunțat pe o rețea de socializare că a activat mai multe trupe pentru a restabilim ordinea pe străzi.

ADVERTISEMENT

FBI a anunțat că va cerceta moartea cetățeanului de culoare

”Am activat mai mult de 500 de soldați la St. Paul, Minneapolis și comunitățile din jur. Misiunea noastră este să protejăm viața, proprietățile și drepturile la demonstrații pașnice”, se arată în mesaj.

Patru agenți de poliție din statul american Minnesota au fost concediați după decesul unui bărbat de culoare care a fost agresat în timp ce era reținut la o acțiune întreprinsă în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FBI a anunțat că va cerceta moartea acestui cetățean. Asta după ce în mediul online a apărut un videoclip în care se poate observa cum un poliţist din acest detașament de patru îl imobilizează punându-şi piciorul peste gâtul acestuia.

În filmare se observă cum victima îl imploră pe polițistul care se află deasupra sa: ”Nu pot respira! Nu pot respira!”, se aude cum bărbatul, decedat ulterior, îi imploră pe oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Oficiali ai poliției din Minnesota au declarat că cetățeanul decedat, George Floyd, în vârstă de 46 de ani, care lucrase pentru asigurarea securității la un restaurant, a murit în urma unui ”incident medical” după o ”acțiune a poliției”.

ADVERTISEMENT