Incidentele care au dus la decizia UEFA ca meciul România – Novergia să se joace cu porțile închise

SPECIAL FANATIK
Iuliana Spirache    Silviu Ghering   
în Echipa nationala
20/09/2019, 18:41
Incidentele care au dus la decizia UEFA ca meciul România – Novergia să se joace cu porțile închise GALERIE FOTO SPECIAL FANATIK
Stewarzii pun la pământ un suporter care a intrat pe teren la partida cu Spania. Incidentele povocate de fani care au dus la decizia UEFA ca meciul România - Norvegia să se joace fără spectatori. Sursă foto: sportpictures.eu

UEFA a decis ca meciul dintre echipa națională a României și Novergia să se joace cu porțile închise, iar FANATIK vă prezintă toate incidentele provocate de fanii “tricolorilor” la partidele cu Spania, scor 1-2, și Malta, scor 1-0, din preliminariile Campionatului European 2020.

 • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.33 este cota pentru 1 la meciul Croația – Ungaria. Vezi aici toate cotele!

Incidentele provocate de fani care au dus la decizia UEFA ca meciul România – Novergia să se joace cu porțile închise

Echipa națională a României a primit vizita Spaniei pe Arena Națională, scor 1-2, pe 5 septembrie, iar partida nu a fost lipsită de evenimente neplăcute care au contat în decizia luată de UEFA ca meciul dintre România și Novergia care are loc pe 15 octombrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională, să se joace fără spectatori.

 • Ultrașii din facțiunea “Uniți sub tricolor” nu au respectat momentul de reculegere de la începutul meciului România – Spania, scor 1-2. Aceștia au folosit materiale pirotehnice și  stricat momentul dedicat fiicei lui Luis Enrique, cea care s-a stins la vârsta de 9 ani în urma unei lupte dure cu cancerul.
 • Imediat după startul meciului dintre România și Spania suporterii au scandat împotriva Ungariei, chiar dacă organizatorii au făcut un apel pentru evitarea suspendării terenului.
 • După golul înscris de Florin Andone în minutul 59, doi ultrași au pătruns pe teren, iar unul dintre aceștia s-a îndreptat către Sergio Ramos.
 • Ultrașii din “Uniți sub tricolor” și stewarzii au avut un schimb de replici după ce fanii au pătruns pe teren. “Să te văd după meci” “Poate nu mai ieşiţi de aici”, a fost unul dintre schimburile de vorbe între ultraşi şi stewarzi.
 • La finalul meciului de pe Arena Națională aproximativ 300 de suporteri au refuzat să părăsească stadionul, iar aceștia au fost încercuiți și bătuți de forțele de ordine.
Mesajul afișat de suporterii echipei naționale a României la meciul cu Spania, scor 1-2. Sursă foto: sportpictures.eu
Mesajul afișat de suporterii echipei naționale a României la meciul cu Spania, scor 1-2. Sursă foto: sportpictures.eu

Scandări xenofobe la meciul România – Malta

Nici meciul dintre România și Malta, scor 1-0, care a avut loc pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești nu a fost lipsit de incidente. Suporterii prezenți la partida din preliminariile Campionatului European 2020 au ieșit în evidență cu scandări xenofobe și au folosit materiale pirotehice. Mai mult, ultrașii au avut o reacție dură și la adresa forului de la Nyon.

Clasamentul din Grupa F:

 • Spania – 18 puncte
 • Suedia – 11 puncte
 • România – 10 puncte
 • Novegia – 9 puncte
 • Malta – 3 puncte
 • Insulele Feroe – 0 puncte

Meciul dintre România și Norvegia se joacă pe 15 octombrie 2019, pe Arena Națională, de la ora 21.45. Toate fazele importante de la partida din preliminariile Campionatului European 2020 vor fi LIVE VIDEO pe FANATIK.

Închide ×