Fotbal intern

EXCLUSIV. S-a dat decizia după incitările anti-Steaua de la Chiajna!

UPDATE. 18:00 / Horaţiu Ciornei, crainicul de la Chiajna, a vorbit despre incidentul de la meciul Concordia-Dinamo....
12.03.2016 | 00:00
EXCLUSIV Sa dat decizia dupa incitarile antiSteaua de la Chiajna

UPDATE. 18:00 / Horaţiu Ciornei, crainicul de la Chiajna, a vorbit despre incidentul de la meciul Concordia-Dinamo.

“Încă din timpul meciului au intrat cîteva persoane la mine în cabină. Eu i-am primit, la “oficială” era cam înghesuială, iar dincoace de plexiglas aveam spaţiu. Am intrat în vorbă cu ei, de fapt ei au intrat în vorbă cu mine.

Păreau să fie dinamovişti, criticau jocul, spuneau că Dinamo e cu prima echipă şi se face de rîs. Erau volubili, cu greu îi întrerupean cînd aveam de anunţat la staţie goluri, cartonaşe, schimbări. La un moment dat am auzit scandarea aceea în difuzoare şi pentru o clipă n-am înţeles de unde vine. M-am uitat pe pupitrul din faţa mea şi am văzuz că nu mai aveam obiectul muncii. Microfonul mobil, telecomandat, dispăruse, mi-l luaseră, era clar de ce, să se ducă mai încolo şi să strige.

Mai tîrziu, după meci, am găsit microfonul în zona de protocol, printre tăvile de sandvişuri. Era clar, nu doriseră să-l fure, ci să strige la el ce au strigat. Pe indivizi nu i-am mai văzuz, dispăruseră. În întreaga mea carieră n-am păţit aşa ceva! N-am crezut vreodată că microfonul meu de la Chiajna, la care de cinci ani încoace fac apel la fair-play, poate fi folosit la aşa ceva!”.

––––––––––––

UPDATE. 16:02. Preşedintele Concordiei Chiajna, Cristi Tănase a dezvăluit pentru FANATIK.RO ce sancţiune a primit clubul ilfovenilor din partea Comisiei de Disciplină.

“Am primit avertisment şi o amendă de 10.000 lei din partea Comisiei de Disciplină. Acel personaj care a luat microfonul este un cetăţean care se afla la sectorul VIP, nu a fost vorba despre crainicul Arenei, Horaţiu Ciornei”, a spus Tănase.

UPDATE 11: 21 Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei Ilfov, Cristian Munteanu, a confirmat pentru FANATIK.RO că Jandarmeria investighează situaţia în care a fost implicat sau nu crainicul stadionului de Chiajna.

Momentan la această oră Jandarmeria derulează o anchetă. Dacă se va descoperi că cineva este vinovat, atunci să fiţi siguri că se vor aplica amenzi conform legii în vigoare. Concret? Organizatorii riscă, vă repet, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, o sancţiune între 10.000 lei şi 30.000 lei, iar LPF, după ce va primi o informare, poate să suspende terenul propriu al clubului gazdă între o lună şi şase luni“, a spus Munteanu.

UPDATE 10.49. Preşedintele Concordiei Chiajna, Cristi Tănase, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că îi pare rău de tot ce s-a întîmplat la staţia de sonorizare a stadionului la meciul cu Dinamo.

Este o eroare regretabilă. Însă vreau să precizez că nu crainicul nostru, Horaţiu Ciornei a vorbit la microfon. Dintr-o eroare acest micorfon a ajuns în mîna unui om pe care nu-l cunoaştem aflat la sectorul VIP. Dar, vă rog să mă lăsaţi să vă dau toate amănuntele mai tîrziu, deoarece chiar acum cînd discut cu dumneavoastră au venit la noi cei de la Jandarmerie să ne ceară explicaţii. Ne auzim mai tîrziu. Sper că mă înţelegeţi”, a spus Tănase.

–––––––––––

 

Concordia a învins pe Dinamo, scor 3-0, însă atitudinea crainicului stadionului din Chiajna a şocat. La puţin timp după ultimul gol al partidei, marcat de Pena, angajatul clubului ilfovean a luat microfonul şi i-a îndemnat pe suporterii formaţiei din “Ştefan cel Mare” să strige trivialităţi la adresa Stelei, fără să ţină cont că în tribune se aflau femei şi copii.

”Şi acum Peluza Sud Dinamo şi PCH să strige: m… Steaua, m… Steaua!”, a fost mesajul crainicului Stadionului Concordia.

Fără să stea pe gînduri, suporterii lui Dinamo s-au conformat, atitudine care nu are, totuşi, darul să surprindă pe nimeni. În urmă rămîne, însă, gestul reprobabil al crainicului, care, în mod normal, ar trebui aspru sancţionat de club, dacă nu chiar concediat.

Tags: