News

Inconştienţă criminală. Un bărbat şi-a terorizat soţia şi copiii, turnând benzină în camera unde aceştia dormeau

Un ieşean a vrut să-şi incendieze familia, în timpul nopţii. Numai o minune a făcut ca aceştia să se trezească şi să scape de atacul criminal
07.12.2022 | 18:39
Inconstienta criminala Un barbat sia terorizat sotia si copiii turnand benzina in camera unde acestia dormeau
Un bărbat inconştient a vrut să-şi incendieze familia
ADVERTISEMENT

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost arestat după ce şi-a terorizat fiica şi soţia, turnând benzină în camera în care aceştia dormeau, după care a dat foc la pervaz. Numai o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit în urma actului nesăbuit.

Poliţia a aflat întâmplător de incident

Poliţia a aflat întâmplător de acest incident, pentru că la data producerii faptelor nimeni nu a sunat la 112. Practic, oamenii legii anchetau o faptă mai veche în care era implicat bărbatul şi astfel au ajuns la această poveste.

ADVERTISEMENT

S-a aflat astfel că în seara zilei de 23 noiembrie individul de 56 de ani a turnat benzină la marginea ferestrei camerei în care dormeau soția de 50 de ani, fiica lor de 13 și băiatul de 19 ani.

Bărbatul a aprins apoi pervazul, însă geamul s-a spart, cei trei s-au alertat imediat şi au avut timp să iasă din cameră.

ADVERTISEMENT

Cu două luni înainte, în septembrie, femeia sunase totuşi la 112, după ce bărbatul o bătuse, însă ea nu a vrut să depună plângere, potrivit stirileprotv.ro. Vecinii bărbatului confirmă că acesta devine agresiv când consumă alcool.

Cei doi soți au împreună șase copii, trei fete și trei băieți. Două dintre fete se află într-un centru de protecție al statului. Băieții sunt adulți și locuiesc împreună cu mama și sora lor mai mică, de 13 ani.

ADVERTISEMENT

După ultima sa faptă, bărbatul a fost evaluat de un psihiatru, apoi a fost arestat preventiv, pentru de violență în familie. De asemenea, pe numele lui a fost emis un ordin de restricţie, acesta nemaiavând dreptul să se apropie de soție și copii în următoarele 6 luni, potrivit unei hotărâri judecătoreşti.

Un caz oarecum similar s-a petrecut în primăvară în Teleorman, însă urmările au fost atunci tragice. O femeie și-a incendiat soțul, iar acesta a murit din cauza rănilor, două zile mai târziu. Vecinii spun că femeia a aruncat benzină peste soțul ei și ar fi aprins-o.

ADVERTISEMENT