News

Inconștiență la volan. Un TIR, filmat cu o viteză de 150 km/h, pe autostrada A1. Șoferul, la un pas de accident. Video

Inconștiență la volan din partea unui șofer de TIR. Acesta a fost filmat cu o viteză de 150 km/h pe autostrada A1.
31.07.2021 | 17:18
Inconstienta la volan Un TIR filmat cu o viteza de 150 kmh pe autostrada A1 Soferul la un pas de accident Video
Inconștiență la volan. Un TIR, filmat cu o viteză de 150 km/h, pe autostrada A1. Șoferul, la un pas de accident. Video. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Un șofer de TIR din România a dat de dovadă de o inconștiență fără margini. Aflat pe autostrada A1 din România, acesta a călcat maxim pedala accelerației, până la circa 150 km/h.

Episodul din trafic a avut loc la mijlocul acestei luni și a fost urcat în urmă cu o zi în spațiul virtual, chiar de martorul evenimentului.

ADVERTISEMENT

TIR filmat cu peste 150 km/ oră pe A1. Șoferul care a surprins momentul a sunat la 112. Video

În clipul de pe YouTube se observă cum șoferul vehiculului de mare gabarit face depășire după depășire, chiar pe o porțiune ușor denivelată de pe autostrada A1.

Imediat, în spatele TIR-ului apare circulând, tot cu mare viteză, o mașină. Orice oprire sau încetinire a camionului putea duce la un accident de proporții. Potrivit imaginilor, scena ar fi avut loc la ora 1.23 noaptea.

ADVERTISEMENT

”Romania, Autostradă spre Iad. Mergeam cu 140 km/h, așa cum se vede pe tabloul de bord, iar dintr-o dată am fost depășit de o mașină de mare gabarit. Am sunat la numărul unic de urgență”, spune autorul filmării, în descrierea postării din mediul online.

Speriat de faptul că incontinența celui aflat la volanul TIR-ului ar putea conduce la o tragedie, la finalul înregistrării, șoferul care a asistat la momentul cu pricina sună la Serviciul Unic de Urgență 112.

ADVERTISEMENT

Șoferi iresponsabili și pe Autostrada Soarelui

Cazul șoferului de TIR nu este unul izolat la capitolul ”iresponsabilitate la volan”. În urmă cu nici două săptămâni, zeci de șoferi din România au fost filmați circulând pe contrasens, pe Autostrada Soarelui (A2). Pentru gestul lor, aceștia au riscat pedepse severe.

Imaginile de pe 20 iulie au fost surprinse în județul Constanța. Mai multe mașini apar deplasându-se pe contrasens la ieșirea spre București.

ADVERTISEMENT

Din informațiile autorităților, se pare că șoferii nu au mai avut răbdare să se reia circulația, blocată din cauza unui accident, și au preferat să întoarcă și să meargă pe contrasens, punând în pericol viața tuturor participanților la trafic.

După ce aceste imagini au apărut în mediul online, cei de la Poliție s-au autosesizat. IPJ Constanța a anunțat că a demarat cercetări.

Deși s-au dat amenzi, unii șoferi nu s-au arătat deloc afectați. Recent, unul dintre zecile de şoferi care au mers pe contrasens pe Autostrada Soarelui nu părea deranjat nici de faptul că a pus în pericol viaţa celorlați şoferi, dar nici de amenda primită din partea poliţiei. Şoferul sancționat a declarat că va face la fel şi data viitoare, dacă se va grăbi.

ADVERTISEMENT