Fotbal intern

Incredibil! Ce salariu urma să aibă din vară jucătorul dat afară acum de CFR Cluj! EXCLUSIV

Incredibil Ce salariu urma sa aiba din vara jucatorul dat afara acum de CFR Cluj EXCLUSIV

Julio Baptista a fost dat afară de la CFR Cluj. Din informațiile FANATIK, “Bestia” ar fi devenit din vară cel mai bine plătit jucător din Liga 1, când urma să încaseze 52.000 de euro pe lună de la CFR Cluj. Ce e șocant, Baptista a „prins” mai puțin de o repriză (!) în tot sezonul din vară până când campioana i-a arătat ușa!

Julio Baptista nu a jucat, dar îi putea creşte salariul la 52.000 de euro pe lună!

Campioana CFR Cluj a pornit obosită și nervoasă sezonul, a schimbat antrenorul, jucătorii sunt neplătiți și, în consecință, nemulțumiți, atmosfera în Gruia este încinsă, greu respirabilă și… digerabilă! În această tensiune crescândă, un jucător parcă trăiește în altă lume… de fapt chiar trăiește în altă lume, fără nicio grijă sau apăsare.

„Starul” Julio Baptista, cândva „Bestia” lui Real Madrid sau AS Roma, accidentat cronic, a „rupt” rețelele de socializare de Sfântul Valentin, cu o „serenadă” la chitară (!) pentru soțioara sa Silvia Nistal: „Cred în dragoste şi în tine” a fost mesajul său, iar consoarta i-a răspuns cu aceeași monedă: „Eşti atât de dulce şi de bun. Happy Valentine’s Day, dragul meu, te iubesc pentru totdeauna”….

Foarte frumos și romantic, dar Baptista este, la bază, jucător profesionist de fotbal, nu menestrel amator. CFR Cluj l-ar fi plătit din vară cu 52.000 de euro pe lună (jumătate din bugetul lunar de salarii al lui Dinamo!), cea mai mare leafă a unui fotbalist din România. Antrenorii nu-i mai punem, nici nu pot visa noaptea-n somn la așa sumă. Baptista a jucat 43 de minute adunate din 3 meciuri, iar din 28 octombrie 2018 nu a mai prins nici măcar lotul de 18 al „ceferiștilor”.

Incredibil! Ce salariu urma să aibă din vară jucătorul dat afară acum de CFR Cluj! (2)
Julio Baptista, fără multe minute jucate la CFR Cluj, dar cu ochelari de soare

Mai „fiară” decât Ronaldo, Griezmann, Mbappe sau Modric!

De la mijlocul lui august 2018, când a semnat cu CFR, Julio Baptista a jucat astfel: 20 de minute plus prelungiri la Mediaș (0-0 pe 28 august 2018), 22 plus prelungiri în rușinea cu Dudelange din Gruia (2-3 pe 30 august 2018) și un minut, ultimul al prelungirilor, la Sfântu Gheorghe (1-2 pe 28 octombrie 2018). Fără comentarii…

Cum tot fără comentarii… de fapt vă lăsăm pe dumneavoastră să comentați declarația fostului președinte de la CFR Cluj, doctorul Iuliu Mureșan în august 2018, când a venit brazilianul în Gruia: „Baptista are un fizic cum rar se vede la un fotbalist. El a dorit neapărat să revină și, printr-o anumită conjunctură, a ajuns la noi. Nu ne sperie că nu a mai jucat de doi ani. Dacă l-aţi vedea cum aleargă şi ce atitudine are, am şi discutat mult cu el, chiar nu mă sperie deloc, dimpotrivă, cred că o să ne fie de mare ajutor.

Nu a venit pentru bani, stă bine financiar pentru că a avut contracte mari pe unde a jucat, de 4-5 milioane pe an și mulți ani, pentru că a jucat fotbal până la o vârstă. Nu problemele financiare l-au făcut să vină, pur şi simplu nu a mai putut să stea departe de fotbal şi să joace doar în partide demonstrative”.

Tot CFR și FCSB la bătaie pe locul 1

Chiar dacă în campionat U Craiova s-a băgat între FCSB și CFR, la salarii bătaia pentru primul loc se dă tot între campioană și vicecampioană. Fernandez Collado și Males pe de-o parte, Stoian pe cealaltă, au câte 30.000 de euro pe lună, urmați „pluton după cum urmează (sumele sunt în euro/lună):

CFR Cluj
Deac, Culio, Vinicius: 25.000 de euro
Omrani, Ioniță, Djokovic, Camora, Țucudean: 20.000 de euro

FSCB
Raul Rusescu: 25.000 de euro
Florentin Matei, Gnohere: 20.000 de euro
Planic, Momcilovic, Pintilii, Man, Tănase: 15.000 de euro 

U Craiova este mult mai jos, în pofida poziției din clasamentul Ligii 1 Betano, ca salarii. Media salariilor este în jur de 10.000 la echipa lui Mihai Rotaru. Andrei Cristea a venit în Bănie pe 12.000 de euro pe lună, atât cât lua și Alex Mitriță înainte să aleagă o viață nouă în Lumea Nouă (a se citi New York City din MLS). Poate greu de crezut, dar este dublu decât ia cel mai vechi component al lotului craiovean, Nicușor Bancu (este din 2014 la echipa din Bănie), al cărui salariu este de 6.000 de euro. Adică un sfert din cât încasa Florin Gardoș (24.000 de euro) înainte de a fi împrumutat la Poli Iași după  un diferent cu antrenorul Devis Mangia. Ultimul transfer al oltenilor, Carlos Fortes, a lăsat Gazul din Mediaș pentru un salariu lunar de 9.000 de euro în Bănie.

Giani Kiriță câștigă mai mult decât 90% dintre fotbaliștii din Liga 1

Fostul „câine”, roșu și… rău, Giani Kiriță a fost, este și va rămâne un om care iubește provocările și nu se dă înapoi de la nicio experiență inedită. A participat la prima ediție a reality-show-ului „Exatlon” (difuzat în perioada 7 ianuarie 2018 – 23 mai 2018), filmat în Republica Dominicană, în echipa vedetelor, denumită, în consecință, „Faimoșii”.

A dat jos 16 kilograme, dar a încasat 16.000 de euro pe lună, peste majoritatea fotbaliștilor din Liga 1. În al doilea sezon (difuzat în perioada 29 august – 16 decembrie 2018) a fost antrenor al echipei „Faimoșilor”, iar în sezonul al treilea (difuzat din 12 ianuarie 2019) a pregătit echipa „Războinicilor”. Giani este plătit acum cu 20.000 ca antrenor la „Exatlon”, la fel ca, de exemplu, Gnohere, Florentin Matei, Omrani, Camora sau Țucudean, peste Planic, Momcilovic, Pintilii, Man sau Tănase, nemaivorbind de marea „masă” a celorlalți fotbaliști din prima divizie. De antrenori nici nu poate fi vorba, cei din vârf, Teja, Mangia, Conceicao (cât a fost) fiind remunerați cu cel mult 10.000 de euro pe lună (Teja, de exemplu, are 8.000 acum, sumă pe care Gigi Becali o va „rotunji” la 10.000 dacă FCSB va cîștiga titlul de campioană).

Giani Kiriţă, la Exatlon în Republica Dominicană
Giani Kiriţă, la Exatlon în Republica Dominicană

Mult mai puțin au primit alți sportivi sau foști sportivi care au participat la „Exatlon”. Fosta gimnastă Diana Bulimar, cvintuplul campion mondial la skanderbeg la ambele brațe Ion Oncescu, campionul la motociclism-viteză Cătălin Cazacu, luptătoarea profesionistă de MMA Diana Belbiţa, dubla campioană mondială şi europeană la gimnastică aerobică Anca Surdu şi campionul mondial la kickboxing Andrei Stoica au semnat contracte pe salarii lunare între 3.000 și 5.000 de euro, în funcție de reputație și ratingul pe care îl puteau asigura.

Cristina Neagu ia cât un fotbalist bine plătit, dar nu din top

Cea mai bună handbalistă din lume a suferit o ruptură de ligamente încrucișate în meciul cu Ungaria de la Campionatul European de handbal din decembrie 2018 și va lipsi în următoarele 6 luni. „Operația și recuperarea Cristinei vor fi făcute pe banii Federației Române de Handbal, deoarece accidentarea s-a produs la națională, iar jucătoarele au asigurări medicale. CSM București va solicita Federației Europene de Handbal plata integrală a salariului Cristinei pentru perioada de indisponibilitate.

Contractul Cristinei Neagu cu CSM expiră în vara anului 2019, iar noi suntem interesați de prelungire”, a spus Andrei Luca, președintele secției de handbal a CSM București. Salariul pe care îl primește Cristina Neagu în fiecare lună (și pe care îl solicită acum clubul bucureștean de la forul continental) este de 17.500 de euro pe lună net, Primăria plătind, cu impozit, contribuții și taxe, un total de 29.900 de euro pentru Cristina Neagu.

Top 3 salarii în fotbalul mondial (pe sezon)

  1. Lionel Messi (FC Barcelona) 43,85 milioane de euro
  2. Neymar (PSG) 36,55 milioane de euro
  3. Cristiano Ronaldo (Juventus) 30,00 milioane de euro
Cristiano Ronaldo are un salariu fabulos la Juventus
Cristiano Ronaldo are un salariu fabulos la Juventus

Top 3 salarii în Formula 1 (pe sezon)

  1. Lewis Hamilton (Mercedes-AMG Petronas Motorsport) 57 milioane de dolari
  2. Sebastian Vettel (Ferrari) 45 milioane de dolari
  3. Daniel Ricciardo (Renault) 17 milioane de dolari
  • „La 37 de ani și după doi ani de pauză, Baptista putea fi adus ca oficial la CFR, în niciun caz ca fotbalist! Mi se pare lipsă de seriozitate, de implicare, de profesionalism până la urmă ce s-a întâmplat la Cluj! – Ilie Dumitrescu
  • „În ceea ce îl priveşte pe Baptista… Mă gândesc şi eu… Domnule, cine îi aduce pe elefanții ăștia? Nu ştiu, nu-i înțeleg… Ce blestem este pe capul poporului acestuia care iubeşte fotbalul să suporte asemenea conducători care aduc asemenea încercări de jucători expirați?” – Cornel Dinu
  • „Baptista joacă la fel ca mine după 16 ani de când m-am retras” – Basarab Panduru
  • 45 de minute, cu generozitate, încluzând aici și minutele de prelungire, a jucat Julio Baptista de când a venit la CFR Cluj, la mijlocul lui august 2018
  • 7.511 de euro pe minut jucat a câștigat Baptista la CFR Cluj, mult peste Ronaldo, Mbappe, Griezmann sau Modric
Tags: