Halep, DESFIINŢATĂ: “NU este un mare TALENT!”

Simona Halep a cucerit tot şi a dus bucurii tuturor românilor, dar mai există şi oameni care nu privesc cu ochi buni performanţele sportivei. Radu Banciu, realizatorul emisiuni “Lumea lui...
18.02.2014 | 19:45
Halep DESFIINTATA NU este un mare TALENT

Simona Halep a cucerit tot şi a dus bucurii tuturor românilor, dar mai există şi oameni care nu privesc cu ochi buni performanţele sportivei. Radu Banciu, realizatorul emisiuni “Lumea lui Banciu”, de la B1 TV, nu este deloc impresionat de performanţele realizate de Simona Halep în ultimele luni. Jurnalistul este de părere că sportiva trebuie să cîştige măcar un turneu de Mare Şlem pentru a intra în galeria selectă a marilor jucătoare de tenis din lume.

“Halep nu e o jucătoare ieşită din comun, ea nici nu s-a apropiat măcar de cîştigarea unui turneu de Mare Şlem. Este o jucătoare harnică, disciplinată, corectă. Avea unghiile mai frumos făcute decît nemţoaica (n.r. Angelique Kerber), dar atît, nu se poate vorbi de vreun mare talent. Dă puternic în minge, e inimoasă, bătăioasă, dar cînd participi într-o competiţie e important să te compari şi cu adversarele.  În momentul de faţă, în tenisul feminin e un vid de putere. Nu e deloc semnificativ cine e pe locul 1. În ultimii cinci ani au fost vreo 20 de jucătoare pe locul 1. Surorile Williams sînt la apus de carieră, restul fetelor sînt de aceeaşi valoare, dar nici una nu e extraordinară”, a spus Banciu în cadrul emisiunii pe care o realizează la B1 TV.

“Cînd va ajunge la nivelul lui Navratilova, Hingis sau Graf, atunci putem discuta”

Jurnalistul consideră că Simona nu ar fi avut nici o şansă să aibă parcursul excelent din ultima perioadă dacă ar fi fost contemporană cu Hingis sau Navratilova. “Dacă Halep ar fi prins perioadele de vîrf ale Martinei Navratilova, Martinei Hingis sau Steffi Graf, situaţia ar fi fost cu totul alta. Astăzi, însă, are un culoar pentru că Radwanska, Azarenka sau Errani nu sînt nişte nume de rezonanţă, aşa că să nu ne ambalăm că nu este o performanţă răsunătoare. Să fii locul 9 în lume, cînd tu ai bătut numărul 1 mondial e ca şi cum ai spune de naţionala de handbal că s-a calificat în sferturi la Campionatul Mondial. Dacă va cîştiga un turneu de Mare Şlem şi va ajunge la nivelul lui Navratilova, Hingis, Graf, atunci putem discuta. Deocamdată e o frecţie la un picior de lemn, care nu ne ajută cu nimic”, susţine Banciu.

“Nu e succesul nostru ca naţiune, e al ei individual”

De asemenea, realizatorul emisiunii de la B1 TV nu este impresionat de banii cîştigaţi de Simona în ultima perioadă. “Nu e succesul nostru, ca naţiune, e succesul ei individual. România n-a mişcat un deget în acest sens. Tenisul este un sport pe barba ta. Dacă reuşeşti, îţi plăteşti antrenorul, cazarea, transportul şi nu rămîi chiar cu atîţi bani pe cît scriu ziarele. Să nu credeţi că dacă Halep a luat un milion de dolari anul trecut şi încă vreo 500.000 de dolari acum poate trăi decent. Trebuie să mai tragă foarte mult ca să obţină ceva”, a mai spus Radu Banciu.

Tags: