Sport

Incredibil! Clinica unde au fost jucătoarele Coronei Brașov nu are autorizație de la Ministerul Sănătății. EXCLUSIV

19.11.2019 | 14:45
Incredibil Clinica unde au fost jucatoarele Coronei Brasov nu are autorizatie de la Ministerul Sanatatii EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Bianca Bazaliu, Cristina Laslo și Daciana Hosu (inițial era vorba de Daria Bucur) au primit notificări de la Agenția Națională Antidoping că ar fi suspecte de folosirea unui tratament cu laser intravenos, care contravine regulilor WADA. FANATIK a aflat detalii incredibile despre clinica la care s-au tratat jucătoarele Coronei Brașov. Conform surselor noastre, clinica nu are autorizație de la Ministerul Sănătății. 

Clinica unde au fost jucătoarele Coronei Brașov nu are autorizație de la Ministerul Sănătății

Cu toate acestea, nu doar cele trei jucătoare, ci lotul Coronei Brașov a făcut un tratament de recuperare la clinica respectivă, care folosea terapia prin laser intravenos. Președintele clubului, Liviu Dragomir, a declarat pentruFANATIK că regulamentul a fost consultat înainte ca jucătoarele sale să meargă la clinică și nu își dă seama cum ar fi putut să se întâmple una ca asta:

ADVERTISEMENT

“Noi am verificat regulamentele și legislațiile de la noi și era clar stipulat la manipulare intravenoasă, iar această procedură nu este nici fizică, nici chimică. Ceea ce am făcut noi a fost o ședință de recuperare cu laser care acționează la nivel superficial.

A fost vorba de o singură ședință la care au participat jucătoarele la finalul lunii octombrie. Deci, în niciun caz nu putem vorbi despre îmbunătățirea performanțelor și despre dopaj”, a declarat Dragomir pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Regulamentul WADA este foarte clar: “Terapia intravenoasă cu laser e interzisă”

Medicul echipei Corona Brașov le-ar fi dat ok-ul jucătoarelor să folosească aceste metode de recuperare, asigurându-le că sunt conforme cu regulamentul. Însă, regulamentul WADA este cât se poate de clar: “Terapia intravenoasă cu laser e interzisă conform M1.3, care spune că orice formă de manipulare intravenoasă a sângelui nu e permisă”

Bianca Bazaliu și Cristina Laslo sunt în lotul României pentru Campionatul Mondial de Handbal din Japonia, iar delegația noastră va porni miercuri spre Japonia. Turneul final începe pe data de 30 noiembrie, zi în care România va juca împotriva Spaniei, în primul meci de la Mondiale.

ADVERTISEMENT