Fotbal intern

Incredibil! De ce a căzut fizic Dinamo după o oră de joc cu Pandurii

Dinamo a controlat jocul timp de 60 de minute la Tîrgu Jiu, apoi echipa a căzut fizic, iar eliminarea lui Grecu a cîntărit şi mai mult în evoluţia elevilor lui Gheorghe Mulţescu. Matei a...
15.09.2013 | 16:05
Incredibil De ce a cazut fizic Dinamo dupa o ora de joc cu Pandurii

Dinamo a controlat jocul timp de 60 de minute la Tîrgu Jiu, apoi echipa a căzut fizic, iar eliminarea lui Grecu a cîntărit şi mai mult în evoluţia elevilor lui Gheorghe Mulţescu. Matei a rezistat doar 69 de minute, apoi a cerut schimbarea, motivînd că este foarte obosit!

Oficialii ”cîinilor” au început să se întrebe de ce jucătorii sînt atît de vlăguiţi, mai ales că Dinamo a jucat după o pauză de aproape trei săptămîni, perioadă în care Gheorghe Mulţescu a dus echipa şi la Poiana Braşov, unde s-au făcut exerciţii fizice, de acumulare!

Preparatorul fizic al echipei, Dorel Chiriac, are o metodă incredibilă de a afla parametrii fiecărui fotbalist în parte. ”După ce jucătorii dau acele teste fizice şi se adună datele, Chiriac le trimite prin mail lui Yuksel Yesilova. El are un soft special ce oferă toate datele despre fiecare jucător, dar răspunsurile vin după multe zile pentru că Yesilova are şi el treabă la Kuban!”, zic şefii, care sînt nemulţumiţi de modul în care arată echipa din punct de vedere fizic. ”Practic, pregătirea fizică a echipei se face prin curierat şi prin mail, iar programul echipei este făcut de Yuksel, nu de Chiriac. El spune ce şi cînd trebuie făcut!”, zic conducătorii.

De ce nu cumpără şi Dinamo un astfel de soft? Nu pentru că ar fi foarte scump, ci pentru că Dorel Chiriac nu are licenţa necesară achiziţionării unui astfel de program, care poate fi achiziţionat doar de cei cu studii de specialitate. Din acest punct de vedere, Yuksel stă perfect, el avînd licenţa A luată în Germania, licenţă luată în Romînia, licenţă de preparator fizic în Olanda, dar şi doctoratul dat tot în Olanda tot pe specialitatea de preparator fizic.