Sport

Incredibil: Dinamo moare, dar Răzvan Zăvăleanu se îmbogățește cu 1,1 milioane euro! Cifre și comisioane oficiale șocante. Exclusiv

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar, îl acuză cu ipocrizie pe Dorin Șerdean că nu renunță la bani pentru binele lui Dinamo, în timp ce el dă un tun financiar.
29.11.2022 | 18:40
Incredibil Dinamo moare dar Razvan Zavaleanu se imbogateste cu 11 milioane euro Cifre si comisioane oficiale socante Exclusiv
Pe perioada insolventei, Răzvan Zăvăleanu va fi plătit din conturile lui Dinamo cu peste un milion de euro! foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu șanse minime de a prinde un loc în play-off-ul de promovare din Liga 2 și cu datorii de peste 8 milioane de euro, Dinamo se află aproape de falimentul sportiv și financiar. Paradoxal însă, de această situație grea profită din plin o singură persoană. E vorba despre Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ&Partners SPRL, care ar putea încasa pe perioada cât clubul se va afla în insolvență peste un milion de euro!!!

Ipocrit, Răzvan Zăvăleanu îl acuză pe Dorin Șerdean că nu renunță la bani pentru binele lui Dinamo. În schimb, el va fi plătit de clubul „alb-roșu” cu 1,1 milioane de euro

La un an de când Dinamo a intrat pentru a doua oară în insolvență, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu încearcă să impună un plan modificat de reorganizare al clubului. Acesta prevede ștergerea datoriilor către chirografari cu peste 5 milioane de euro, dar, și mai important, modificarea semnificativă a structurii acționariatului.

ADVERTISEMENT

Astfel, Zăvăleanu și o parte dintre liderii suporterilor dinamoviști încearcă să-i deposedeze pe Dorin Șerdean (acționarul majoritar din acte al SC Dinamo 1948), Nicolae Badea și Cornel Dinu de acțiunile pe care le dețin și să impună ca acționar majoritar APCH (asociația suporterilor), cu un procent de peste 99%.

Deocamdată, Răzvan Zăvăleanu a pierdut o primă bătălie în „războiul” cu Dorin Șerdean, deoarece Tribunalul București a hotărât să admită cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de acționarul majoritar al lui Dinamo. Acesta a reclamat mai multe încălcări ale Constituției în noul plan de reorganizare al lui Dinamo propus de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Totodată, Instanța a decis să amâne pronunțarea asupra celorlalte cereri din noul plan de organizare pentru data de 5 decembrie. Ceea ce nu i-a picat foarte bine lui Răzvan Zăvăleanu. Ipocrit, acesta îl acuză pe Dorin Șerdean că nu dorește să renunțe la bani pentru binele lui Dinamo, în timp ce firma sa RTZ&Partners SPRL ar urma să primească de la clubul „alb-roșu” aproape 1,1 milioane de euro pe perioada insolvenței.

„Dincolo de poveștile pe care ni le spune domnul de la Alba Iulia (n.r. – Dorin Șerdean), dacă nu s-ar face această modificare de plan, consecința ar fi intrarea în faliment în scurtă vreme. Așa că ne poate spune orice despre bunele sale intenții, toată lumea și-a dat seama ce urmărește: «După mine, potopul! Ori pun eu mâna pe ceva bănuți, ori dacă nu să moară toți, ce contează două milioane de suporteri dinamoviști, viața unor oameni, iubirea lor pentru acest club, istoria». Intențiile sunt absolut evidente și pentru un copil de clasa I. Nu avem niciun fel de dubiu. Sper să nu se mai amâne și să vină decizia pe care ne-o dorim cu toții”, a declarat Răzvan Zăvăleanu pentru Radio Dinamo când a aflat de noua amânare anunțată de Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu va fi plătit cu peste un milion de euro din conturile lui Dinamo

În realitate, ieșirile și declarațiile ipocrite ale lui Răzvan Zăvăleanu nu sunt decât de fațadă, pentru că în spatele lor stau ascunse multe interese financiare. Iar beneficiarul nu este altul decât administratorul judiciar, care va fi plătit din conturile lui Dinamo cu peste un milion de euro!

Să o luăm însă pas cu pas și să defalcăm leuț cu leuț sumele pe care Răzvan Zăvăleanu le-a încasat sau urmează să le încaseze pe perioada cât va fi administratorul judiciar al clubului. Bani pe care îi va primi la zi, nu cu amânări interminabile, așa cum se întâmplă în cazul jucătorilor sau ai altor angajați ai clubului Dinamo.

ADVERTISEMENT

În vara anului trecut, după ce Dinamo a depus cererea de intrare în insolvență, iar firma RTZ&Partners SPRL a fost desemnată administratorul judiciar al clubului, au fost făcute publice și sumele de bani cu care aceasta va fi „răsplătită” pe perioada cât va fi la comandă. Unele deloc mici pentru o societate aflată la un pas de faliment, cu datorii de peste 8 milioane de euro.

Astfel, Răzvan Zăvăleanu, prin intermediul firmei RTZ&Partners SPRL, urma să aibă un contract generos, mult și peste nivelul unor fotbaliști cu nume din SuperLiga, eșalon în care Dinamo încă evolua la acea vreme:

  • 35.000 de euro pentru întocmirea planului de reorganizare;
  • 10.000 de euro/lună până la aprobarea planului de reorganizare;
  • 7.000 de euro/lună după aprobarea planului, în primul an de insolvență;
  • 10.000 de euro/lună în al doilea an de insolvență;
  • 11.500 de euro/lună în al treilea an de insolvență;
  • 250.000 de euro onorariul de succes, dacă Dinamo va ieși reorganizată din insolvență.

În plus, dacă noul plan de reorganizare al lui Dinamo va fi aprobat, perioada de insolvență se va prelungi cu încă un an. Iar Răzvan Zăvăleanu va mai primi încă 11.500 de euro lunar.

ATENȚIE!!! Toate acestea sunt sume nete, la care se adaugă TVA de 19%, deci presiunea pe bugetul lui Dinamo va fi și mai mare.

Răzvan Zăvăleanu nu iartă nimic! Comisionează tot ce poate la Dinamo

Dar asta nu e tot… Pentru că Răzvan Zăvăleanu va mai beneficia și de niște bonusuri consistente, în activitatea sa la SC Dinamo 1948 SA:

  • 6% din valoarea nominală a sumelor obţinute din valorificarea/transferul activelor de orice fel;
  • 5% din valoarea nominală a sumelor obţinute ca urmare a admiterii unor acţiuni întemeiate pe prevederile art. 117 şi/sau 169 din Legea nr. 85/2014, respectiv din valoarea nominală a sumelor obţinute din dispute judiciare/extrajudiciare privind repararea prejudiciilor cauzate societăţii debitoare şi/sau recuperarea creanţelor;
  • 3% din valoarea totală a tranzacţiei pentru atragerea unui/unor investitori.

Evident, și acestea sunt sume nete, la care se adaugă „mizilicul” de 19%, reprezentând TVA. Iar o primă recompensă a fost deja încasată după transferul lui Deian Sorescu la Rakow Czestochowa, realizat în ianuarie 2022. Polonezii au plătit în schimbul internaționalului român suma de 800.000 de euro, iar Răzvan Zăvăleanu și-a încasat comisionul de 6%. Adică 48.000 de euro, la care se adaugă TVA!!!

„Nu avem ce discuta pe asemenea chestii care sunt legale, aprobate, și mai ales în contextul în care nu mi-am luat niciun ban până astăzi… Ba, dimpotrivă, am și creditat clubul, tocmai din intenția de a-l salva. Dacă vom salva clubul, ne merităm fiecare ban! În momentul de față, facem ceva pentru un club de tradiție românesc, care nu merită să piară” – Răzvan Zăvăleanu, pentru FANATIK

Onorariul lui Răzvan Zăvăleanu, aproape cât toate salariile angajaților de la Dinamo la un loc

Toate aceste sume prezentate mai sus de FANATIK sunt oficiale, fiind dezvăluite de Răzvan Zăvăleanu în noul plan de reorganizare al lui Dinamo propus spre aprobarea Tribunalului. Iar anomaliile sunt foarte evidente, mai ales că vorbim despre un club aflat la un pas de colapsul financiar.

Dacă noul plan va fi aprobat, Răzvan Zăvăleanu ar urma să încaseze în următorii trei ani de insolvență, ca onorariu, suma de 2.431.527 de lei, în timp ce salariile tuturor angajaților (exceptând antrenorii și jucătorii) va costa clubul Dinamo doar 3.329.469 de lei… Adică Răzvan Zăvăleanu va lua singur cam 75% din tot ce câștigă salariații lui Dinamo.

Dar asta nu e tot… Pentru că gruparea „alb-roșie” va cheltui doar pe remunerația fixă a lui Răzvan Zăvăleanu mult mai mult decât decât pe turneele de pregătire și antrenamente (835.000 de lei), pe echipamente (1.180.584 de lei) sau pe mărfurile din magazinul online (1.617.165 de lei).

Sumele încasate sau pe care urmează să le încaseze Răzvan Zăvăleanu pe perioada de insolvență a clubului Dinamo:

  • 35.000 de euro + TVA (întocmirea planului de reorgarnizare);
  • 40.000 de euro + TVA (10.000 de euro lunar de la 28.06.2021 la 22.11.2021, adică perioada cuprinsă între depunerea cererii de intrare în insolvență și aprobarea planului propus de administratorul judiciar);
  • 84.000 de euro + TVA (remunerația pentru primul an de insolvență);
  • 120.000 de euro + TVA (remunerația pentru anul doi de insolvență);
  • 138.000 de euro + TVA (remunerația pentru anul trei de insolvență);
  • 138.000 de euro + TVA (remunerația pentru anul patru de insolvență);
  • 250.000 de euro + TVA (onorariul de succes, dacă Dinamo va ieși reorganizată din insolvență);
  • 48.000 de euro + TVA (comision din transferul lui Deian Sorescu la Rakow)
  • TOTAL: 853.000 de euro + TVA

  • TOTAL CU TOT CU TVA: 1.015.000 de euro

„După mine, potopul! Ori pun eu mâna pe ceva bănuți, ori dacă nu să moară toți, ce contează două milioane de suporteri dinamoviști, viața unor oameni, iubirea lor pentru acest club, istoria”. Așa a sunat atacul ipocrit lansat de Răzvan Zăvăleanu la adresa lui Dorin Șerdean, acționarul majoritar al lui Dinamo.

Ceea ce a uitat să spună însă Răzvan Zăvăleanu este suma pe care i-o va plăti Dinamo pe toată perioada de insolvență. Peste UN MILION DE EURO!!!

ADVERTISEMENT