Fotbal intern

Incredibil! Dinamo nu a pornit instalația de încălzire a gazonului pentru meciul cu Gaz Metan. Care sunt motivele. Exclusiv

27.01.2021 | 12:43
Incredibil Dinamo nu a pornit instalatia de incalzire a gazonului pentru meciul cu Gaz Metan Care sunt motivele Exclusiv
ADVERTISEMENT

Partida Dinamo – Gaz Metan Mediaș se va juca în această seară, de la ora 20:00, iar „câinii” vor avea din nou probleme cu gazonul stadionului din „Ștefan cel Mare”.

La ora jocului se anunță o temperatură de 0 grade Celsius, dar instalația de încălzire a gazonului nu va fi pornită, la fel cum s-a întâmplat și la meciul cu Chindia Târgoviște, din urmă cu două etape.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat despre acest lucru și a cerut o explicație oficială celor de la CS Dinamo, proprietarii stadionului. Conducătorii „cîinilor” au părut toți mirați de faptul că nici la meciul cu Chindia nu a fost pornită, iar jucătorii s-au plâns de starea terenului de joc și au pus î nfrângerea cu dâmbovițenii și din cauza acestui motiv.

Instalația de căldură a gazonului nu va fi pornită nici la meciul Dinamo – Gaz Metan. Care sunt explicațiile

„Instalația de încălzire a gazonului se pune în funcțiune doar pe bază de solicitare, cu asumarea costurilor generate. Pentru a avea eficiență, instalația trebuie să funcționeze cu cel puțin 24 de ore înainte de joc. CS Dinamo nu a primit nicio solicitare în acest sens”, este reacția oficială a CS Dinamo pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

De asemenea, abia ieri cei de la Dinamo au trimis solicitare ca meciul să se dispute pe stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare”. Care este motivul pentru care „roș-albii” nu au cerut încălzirea gazonului? Costurile!

Aproximativ 2.000 de euro costă închirierea stadionului Dinamo pentru a juca un meci în Liga 1. Iar pornirea instalației de încălzire a gazonului, doar pentru o zi, i-ar mai costa tot 2.000 de euro. Dacă se respectă regula conform căreia trebuie să o pornești cu o zi înainte, i-ar costa pe „câini” 4.000 de euro! Instalația consumă 600 kw pe oră!

ADVERTISEMENT

Jerry Gane vrea rezolvarea problemei, fanii cer ajutor pentru deszăpezire

Jerry Gane a acuzat starea gazonului după meciul cu Chindia, 0-1, și a cerut ca această problemă să se rezolve cât mai repede, dar acest lucru din păcate nu s-a întâmplat.

„A fost greu terenul, băieții s-au temut de accidentări. Nu știu ce s-a întâmplat, e imposibil să joci așa. Dacă vor fi temperaturi mai scăzute, va fi greu să recuperezi jucătorii după un asemenea efort. Nu ai stabilitate, e greu de jucat din 3 în 3 zile așa. Mă preocupă acest aspect.

ADVERTISEMENT

Toate stadioanele ar trebui să aibă încălzire. E o problemă de ani de zile, mereu vorbim și întâlnim aceeași situație în România. O să văd cu cine pot vorbi, jucăm cu FCSB, ar trebui să avem un gazon foarte bun”, a declarat Jerry Gane după meciul cu Chindia Târgoviște.

De asemenea, mai există o problemă. Pe stadion s-a depus un strat de zăpadă, iar suporterii din Peluza Cătălin Hîldan au făcut astăzi un anunț pe facebook prin care îi ruga pe suporteri să le dea o mână de ajutor pentru a deszăpezi terenul.

  • 4.000 de euro este suma pe care ar fi trebuit să o suporte Dinamo pentru folosirea instalației de încălzire a gazonului la partida cu Gaz Metan Mediaș. Una imensă, în condițiile crizei financiare de la club!
ADVERTISEMENT