News

INCREDIBIL! După Ucraina, ruşii vor ataca Turcia. Uimitoarele profeţii ale unui rabin din secolul XVIII

Un rabin din secolul XVIII a profeţit intrarea ruşilor în Crimeea. Dar nu e decât începutul pentru o nouă campanie expansionistă. „Capturarea unui oraş din Crimeea de către ruşi e şi...
05.12.2015 | 17:45
INCREDIBIL Dupa Ucraina rusii vor ataca Turcia Uimitoarele profetii ale unui rabin din secolul XVIII
Putin, cu ochii pe alegerile din Ucraina
ADVERTISEMENT

Un rabin din secolul XVIII a profeţit intrarea ruşilor în Crimeea. Dar nu e decât începutul pentru o nouă campanie expansionistă. „Capturarea unui oraş din Crimeea de către ruşi e şi primul semn că se apropie ziua venirii lui Mesia”, mai spunea Vilna Gaon.

Vilna Gaon, figură proeminentă a lumii ebraice din Estul Europei, în cea de a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, a profeţit evenimentele care se succed azi cu repeziciune, în Crimeea şi Ucraina, şi le-a legat, surprinzător, de „răscumpărarea mesianică a evreilor”, fixând foarte aproape acea dată, cunoscută sub numele de Geulah.

ADVERTISEMENT

„Când vei auzi că ruşii au invadat Crimeea, vei şti că au început să bată clopotele pentru Geulah. Când vei auzi că ruşii au intrat în Constantinopol, pregăteşte-ţi hainele de Shabbos şi aşteaptă apariţia lui Mesia. Paşii lui Mesia se aud tot mai aproape, după ziua în care Rusia capturează marele oraş Crimeei”.

Profeţia lui Vilna Gaon este similară cu altele din aceeaşi perioadă – din lumea creştină, de data aceasta – care se referă la creşterea Rusiei şi recucerirea Constantinopolului de la turci. După ce Rusia va ataca Turcia, aceasta va fi măcinată de revoluţie, iar în Anglia va începe un război civil, spun profeţiile.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Vilna Gaon? Rabinul oraşului Vilnius, pe numele său adevărat Elijah ben Shlomo Zalman Kremer, supranumit şi Elijah din Vilna (Vilnius) sau Gra (acronim pentru Gaon Rabbenu Eliyahu), a trăit la Vilnius între anii 1720-1797. Cunoscut talmudist şi kabbalist, lider spiritual al comunităţii evreieşti din Lituania şi Polonia, i se spunea în ebraică „ha-Gaon he-Chasid mi-Vilna”, ceea ce ar însemna ”sfântul geniu din Vilnius”.

Este autor al multor texte asupra Talmudului şi a Thorei, ca şi asupra unor texte ebraice din Evul Mediu, precum şi al unei superbe cărţi de proverbe. S-a ocupat, de asemenea, de traduceri – de exemplu, a tradus cărţile de geometrie ale lui Euclid în ebraică.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.jurnalul.ro