Fotbal international

Răsturnare de situaţie! Audio. „E vocea lui Șovre, nu a lui Colțescu”. Imaginile susțin afirmațiile foștilor arbitri cu care FANATIK a analizat faza

09.12.2020 | 12:49
Rasturnare de situatie Audio E vocea lui Sovre nu a lui Coltescu Imaginile sustin afirmatiile fostilor arbitri cu care FANATIK a analizat faza
ADVERTISEMENT

Scandalul de rasism în care au fost implicați arbitrii români la partida PSG – Bașakșehir ia o turnură neașteptată. FANATIK a discutat cu mai mulți foști arbitri, aceștia susținând la unison că vocea care se aude prima oară pe înregistare este a asistentului Octavian Șovre și nu a arbitrului de rezervă Sebastian Colțescu.

Meciul PSG – Bașakșehir a fost întrerupt marți seara în minutul 13, cu ghinion, din cauza unei remarci rasiste pe care Sebastian Colțescu ar fi avut-o la adresa lui Pierre Webo, antrenorul secund al echipei oaspete.

ADVERTISEMENT

FANATIK a pus cap la cap mai multe informații, declarații ale unor foști arbitri români, imagini video și înregistrări audio ale momentului cu pricina, iar concluzia a fost că vocea care face prima oară declarația incriminată este a asistentului Octavian Șovre și nu a lui Sebastian Colțescu.

Răsturnare de situație în scandalul de rasism de la PSG – Bașakșehir. „E vocea lui Șovre, nu a lui Colțescu”

Pentru a lămuri controversele apărute după scandalul de rasism de la PSG – Bașakșehir, a cui este vocea care se aude pentru prima dată pe îngregistrare cu remarca rasistă „ăla negru”, FANATIK a luat legătura cu mai mulți foști arbitri români, care-i cunosc foarte bine pe arbitrii care au oficiat la meciul de marți seara. Iar concluzia a fost unanimă: asistentul Octavian Șovre a fost cel care i-a spus lui Ovidiu Hațegan să-l elimine pe „ăla negru”.

ADVERTISEMENT

„Ăla negru de acolo, ăla negru. Nu se poate așa ceva. Ăla negru”, se aude pentru prima dată pe înregistrare vocea lui Octavian Șovre, care îi indică lui Ovidiu Hațegan cine trebuie eliminat de pe banca echipei oaspete.

În completarea înregistrării audio vin și imaginile video, în care vedem clar cum Șovre îl arată apoi cu mâna pe Pierre Webo ca fiind „ăla negru”.

ADVERTISEMENT

Dacă în imaginile video gestul lui Șovre apare doar pentru o fracțiune de secundă, din captură se observă foarte clar mâna întinsă a asistentului către banca de rezerve a lui Bașakșehir, cu trimitere către persoana care trebuie eliminată.

Abia după aceste secvențe intră în scenă și arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu, pe care îl putem urmări într-un dialog cu Demba Ba, din care se observă clar că este o altă voce față de cea care face pentru prima dată afirmațiile cu tentă rasistă.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu confirmă informațiile Fanatik: „E Șovre, nu Colțescu!”

„După părerea mea, este o greşeală anormală, gravă, pe care a produs-o Octavian Şovre, nu Colţescu. Am ascultat astăzi înregistrarea din nou şi nu era vocea lui Colţescu. Era vocea lui Şovre. Este gravă pentru că el repetă de trei ori acest cuvânt.

Lucrul acesta va crea un adevărat tsunami asupra arbitrilor care au greşit. Eu am ascultat şi înregistrarea şi ştiu destul de bine şi vocea lui Colţescu şi cea a lui Şovre. Oricum este o persoană din brigadă, mai grav dacă este asistentul.

Atât timp cât s-a sesizat doamna Mărăcineanu, care este ministrul Sportului în Franţa, atât timp cât o ţară întreagă, Turcia, s-a sesizat…UEFA Champions League este o competiţia a fair-play-ului, n-am auzit niciun scandal de când este această competiţie, niciodată!”, a declarat Ion Crăciunescu la Observator.

ADVERTISEMENT