Veste excelentă pentru Gigi! Ce a decis instanţa azi

UPDATE 14.27: "Nu e nimic de sărbătorit, n-a fost nici o victorie a lui Gigi. E important pentru psihicul lui Gigi, fiindcă a cîştigat şi el ceva după cinci luni de arest. N-a cîştigat...
17.10.2013 | 13:39
Veste excelenta pentru Gigi Ce a decis instanta azi

UPDATE 14.27: “Nu e nimic de sărbătorit, n-a fost nici o victorie a lui Gigi. E important pentru psihicul lui Gigi, fiindcă a cîştigat şi el ceva după cinci luni de arest. N-a cîştigat dreptul la muncă, ci doar i s-a anulat pedeapsa primită că a folosit altă cartelă în penitenciar. Ca să muncească, trebuie să aştepte ca decizia aceasta să fie redacatată şi trimisă la Jilava, iar apoi el trebuie să facă o cerere către şeful închisorii. Ăsta, dacă i se pune pata, îi poate găsi altceva şi iar nu-i aprobă dreptul la muncă. Şi dacă va primi dreptul la muncă, nu poate s-o facă în afacerile personale, ale rudelor şi nici la Steaua. Poate oriunde în altă parte, dar nu la familie şi la clubul lui”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, un apropiat al lui Gigi Becali.

UPDATE 14.00: Judecătoria Sectorului 4 a decis, joi, anularea sancţiunii disciplinare primite de Gigi Becali în penitenciarul Jilava, dar i-a respins cererea de a ieşi din închisoare în permisie de cinci zile, precum şi solicitarea de efectuare a detenţiei în regim deschis. Gigi a făcut plîngere împotriva judecătorului delegat de la puşcăria Jilava care îl sancţionase cu anularea dreptului la muncă.

Gigi Becali a ajuns astăzi din nou în faţa instanţei şi speră să obţină un verdict favorabil în procesul prin care a contestat pedeapsa primită, dar şi în cel în care a solicitat cîteva zile de “permisie” ca să-şi vadă familia, anunţă stirileprotv.ro. Dacă verdictul va fi favorabil, Gigi ar putea să plece acasă chiar astăzi!

Gigi Becali a cerut, săptămîna trecută, să i se admită contestaţia împotriva sancţiunii prin care i-a fost interzis să muncească o lună, astfel încît să poată să ceară şi dreptul să îşi viziteze familia. Finanţatorul “roş-albaştrilor” a primit această sancţiune după ce a fost prins utilizînd cartela telefonică a altui deţinut, lucru interzis de lege.

“Am cinci luni şi jumătate de puşcărie. Eu vreau să merg să îmi văd familia. Eu, dacă nu aveam incidentul acesta, avînd purtare bună, puteam să iau regim deschis. O simplă decizie a dumneavoastră înseamnă cinci zile de libertate. Vreau să mă duc acasă să îmi văd soţia şi fetele. (…) La noi, la machedoni, doar bărbaţii merg la penitenciar, la vizite. Nu mi-am văzut soţia şi fetele de cinci luni. Nu mai ştiu cum arată”, a strigat Gigi Becali, în faţa instanţei.

Deţinutul de la care Becali a cerut cartela care îi creează atîtea probleme a declarat ca i-a dat-o de bunăvoie, fără să fie recompensat în vreun fel.

“Precizez că nu mi-a cerut cardul ca să vorbească singur la telefon şi convorbirea a avut loc în prezenţa mea. Nu i-am cerut nici un favor lui Gigi Becali şi vreau să menţionez că într-o duminică, venind de la biserică, Gigi l-a întrebat pe director dacă poate folosi si cardurile altor persoane private de libertate, intrucat nu-i ajungeau minutele lui. Atunci, i s-a dat acceptul”, a spus deţinutul de la care Becali a împrumutat cartela telefonică, conform stirileprotv.ro.


“Regulamentul anterior nu a fost suficient de clar. Peste asta, trebuie să luăm în considerare şi împrejurarea că i s-a permis în mod expres să facă acest lucru. Pe de altă parte, George Becali are cîteva zeci de convorbiri în afara acestei convorbiri. Pot să pun eu pe seama lipsei de vigilenţă faptul că nu s-a intervenit şi nu s-a luat nici o măsură anterior? Asta înseamnă că se ştia şi s-a considerat că nu constituie abatere. Potrivit noului regulament, acest lucru constituie abatere”
, a spus Bogdan Vlad, avocatul lui Becali.

“La data de 1 august, în urma discuţiei telefonice, au avut loc două abateri disciplinare, respectiv folosirea unui aparat în penitenciar care nu-i aparţinea deţinutului şi comunicarea cu exteriorul”, a spus procurorul care a solicitat respingerea plîngerii lui Becali.

Tags: