Carousel hot news

INCREDIBIL! Gigi a scos MILIOANE din conturile Stelei!

Steaua este un model de succes în business. Cel puţin în ultimii ani. Ministerul Finanţelor a publicat cifrele financiare care rezultă din bilanţul contabil al clubului pe 2013. Concluzia e una...
Autor: Răzvan Scarlat | 09.06.2014 | 09:23
INCREDIBIL! Gigi a scos MILIOANE din conturile Stelei!

Steaua este un model de succes în business. Cel puţin în ultimii ani. Ministerul Finanţelor a publicat cifrele financiare care rezultă din bilanţul contabil al clubului pe 2013. Concluzia e una uluitoare pentru o societate din fotbalul românesc: profit de 13,3 milioane de euro. Cel mai mare realizat de vreodată de un club din România! Principala sursă a reprezentat-o UEFA, bonusurile ei pentru play-off-ul şi grupele Champions League, dar şi pentru “16-imile” şi “optimile” Europa League, din februarie- martie 2013, care a virat către Steaua peste 14 milioane de euro. Totuşi, conform Gazetei Sporturilor, 80 % din profit a ajuns la patronul clubului, Gigi Becali. Omul de afaceri a scos din club, pe parcursul anului trecut, nu mai puţin de 10,5 milioane de euro, iar actele confirmă acest lucru. La finalul lui 2012, datoria Stelei către Gigi Becali era de 13 milioane de euro, iar la 31 decembrie 2013 a scăzut pînă la puţin peste 2,5 milioane.

Care e procedura de împrumut-retragere

Practic, diferenţa de 10,5 milioane de euro a ajuns la Gigi Becali, care a retras bani în contul celor împrumutaţi de el pe parcursul primilor 7-8 ani în care a fost patron. Procedeul acesta nu e o premieră, mulţi patroni, chiar la firme care nu au legătură cu fotbalul şi sportul, fac la fel: atunci cînd bagă bani, suma apare imediat ca datorie a societăţii, tocmai pentru ca atunci cînd patronul va retrage să nu mai fie nevoit să achite taxe către stat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!