Sporturi

Incredibil: s-a calificat pe tabloul principal la Australian Open, deși are doar 8 degete la mâini!

14.01.2021 | 11:23
Incredibil: s-a calificat pe tabloul principal la Australian Open, deși are doar 8 degete la mâini!
French Jones s-a calificat pe tabloul principal la Australian Open, deși are doar 8 degete la mâini
ADVERTISEMENT

French Jones, sportivă care are numai opt degete la mâini, a reușit să se califice pe tabloul principal la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, și anunță că are obiective mărețe. 

French Jones, o jucătoare de tenis din Marea Britanie, a scris istorie după ce s-a calificat pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Ea a câștigat contra Chinei Jia-Jing Lu, cu 6-0, 6-1 în calificările de la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Jones, în vârstă de 20 de ani, ocupă locul 241 în ierarhia feminină. Ea este un exemplu de ambiție pentru că s-a născut cu sindromul de displazie ectrodactilie-ectodermală, boală ce a făcut ca mâinile și picioarele sale să dezvolte malformații.

French Jones s-a calificat pe tabloul principal la Australian Open

În sferturile de finală ale calificărilor de la Australian Open, Jones a învins-o pe Monica Niculescu (numărul 144 WTA), cu 6-3, 6-2 după un meci care a durat o oră și 12 minute. În semifinale, a trecut de Jana Fett (locul 209 WTA), cu 7-6 (9-7), 2-6, 6-1, după aproape două ore și jumătate.

ADVERTISEMENT

Sportiva din Marea Britanie are numai trei degete la piciorul drept, patru la cel stâng și trei degete și un deget mare la fiecare dintre mâini, lucru care nu a împiedicat-o să obțină rezultate bune ca jucătoare de tenis în competițiile ITF.

„Sunt superfericită, mă simt ca la un show tv unde juriul îmi spune că merg mai departe. Dar rămân cu picioarele pe pământ,știu că acolo voi da peste mari favorite”French Jones

În declarațiile acordate pentru ITF, în cadrul unui amplu interviu, sportiva a spus că tenisul a ajutat-o să depășească noi provocări în ciuda faptului că are acest sindrom.

„Am obiective mari de atins și vreau să schimb perspectiva oamenilor. Tenisul m-a ajutat pe mine să mă autodepășesc și, de asemenea, m-a ajutat să fiu cine sunt pe teren și sper să am rezultate la nivel înalt”, a spus sportiva de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Un exemplu care deja a reușit să aibă performanțe. French Jones începe să iasă în evidență în lumea tenisului la primul turneu de Grand Slam al anului unde va fi prezentă pe tabloul principal începând din 8 februarie 2021.

Ce este SHFM, boala de care suferă French Jones

Ectrodactilia reprezintă deficiența sau absența uneia sau a mai multor cifre centrale ale mâinii sau piciorului și este, în același timp, cunoscută sub denumirea de malformație divizată mână-picior divizat (SHFM).

Mâinile și picioarele oamenilor cu ectrodactilie sunt de de multe ori descrise ca ”asemănătoare ghearelor” și pot include numai degetul mare și un deget (de obicei degetul mic, degetul inelar sau o sindactilie a acestora) cu anomalii asemănătoare la picioare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri