Sport

Incredibil! Spaniolii joacă handbal cu măștile pe față pentru a se proteja de coronavirus

11.10.2020 | 11:16
Incredibil! Spaniolii joacă handbal cu măștile pe față pentru a se proteja de coronavirus
Incredibil! Spaniolii joacă handbal cu măștile pe față pentru a se proteja de coronavirus. foto: tellerreport.com
ADVERTISEMENT

În Liga ASOBAL, primul eșalon valoric din Spania, se joacă handbal cu măștile pentru diminuarea riscului de infectare cu noul coronavirus.

Administrația regională din provincia Castilla-Leon a decis ca toți sportivii să poarte măști de protecție în timpul desfășurării activităților din interior.

ADVERTISEMENT

În acest context, partida din campionatul de handbal masculin dintre Abanca Ademar și Liberbank Sinfin s-a desfășurat respectând măsurile de protecție impuse de autorități.

Spaniolii joacă handbal cu măștile pentru a se proteja de coronavirus

Jucătorii ambelor echipe au purtat măști pe toata durata partidei, încheiată cu victoria echipei din Leon, Abanca Ademar, scor 31-23.

ADVERTISEMENT

Meciul a reprezentat primul în care jucătorii au trebuit să poarte măști, deși testele obligatorii efectuate înaintea partidei au arătat faptul că toți sunt negativi.

Cu toate acestea, măsura de purtare a măștilor de către handbaliști face parte din protocolul regional de prevenție împotriva răspândirii infectării cu SARS-CoV-2, iar aceștia au trebuit să se conformeze.

Oficialii echipei cer autorităților să le permită să joace fără măști

Decizia administrației regionale a fost contestată de către Ademar, conducerea acesteia solicitând autorităților ca la următoarea partidă, programată pe 17 octombrie, în compania echipei Morazzo Cangas, măștile să nu mai fie obligatorii pentru jucători, conform La Vanguardia.

ADVERTISEMENT

Antrenorul celor de la Ademar a comentat și el decizia autorităților de a obliga jucătorii să poarte măști în timpul meciurilor.

“Mi se pare puțin absurd. Cine a luat această decizie, a făcut-o pentru că știe situația, dacă este ceva bun și va rezolva problema, vom da un exemplu. Când porți mască, ești mai copleșit și nu respiri la fel, desigur. Când este vorba de sport, este recomandat ca masca să fie scoasă, meciul Barcelona – Valladolid a fost fără măști. Unii jucători ar putea să aibă o experiență negativă”, a declarat antrenorul principal pentru Leonoticias.

Abanca Ademar, start bun de sezon

Ademar este pe locul al treilea în actualul sezon al Ligii ASOBAL, la egalitate cu Granollers, aflată pe poziția secundă și la patru puncte de liderul Barcelona, dar care un meci în plus disputat.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut echipa de Leon a terminat pe locul secund în liga națională, în spatele Barcelonei, iar în acest an își propun să câștige campionatul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE