Sporturi

Incredibila poveste a Mihaelei Buzărnescu. În 2012 se lăsa de tenis, acum face legea la Paris

01.06.2018 | 17:40

La 30 de ani, Mihaela Buzărnescu tocmai ce a reușit cea mai bună performanță a carierei la un turneu de Mare Șlem. A acces în faza optimilor de finală de la Roland Garros după o victorie mare cu Elina Svitolina

, cap de serie numărul 4. 

Acest succes i-a adus Mihaelei un cec consistent la French Open, bani care o ajută să-și continue visul. În faza optimilor de finală o așteaptă duelul cu Madison Keys, cap de serie numărul 13. Tenisul este viața sa, însă lucrurile nu au descurs mereu așa cum ea și-a dorit. Din contră. Între 2012 și 2014 nu a putut juca vreun meci oficial, fiind nevoită să renunțe la sportul pe care îl practică de când se știe din cauza unor grave probleme medicale.

ADVERTISEMENT

Incredibila poveste a Mihaelei Buzărnescu

Câţi bani a câştigat Mihaela Buzărnescu la Roland Garros
Câţi bani a câştigat Mihaela Buzărnescu la Roland Garros

Cariera Mihaelezi Buzărnescu se anunța drept una de succes încă din perioada junioratului, când, alături de Raluca Olaru, triumfa în proba de dublu de la US Open. Și-a început bine și cariera în circuitul WTA, dar accidentările la genunchi au ținut-o departe de trofee.

“Nu mai am răbdare să fiu desfăcută precum un cub, ca să se vadă ce e înăuntru, în genunchi, care e problema. Când ești sportiv și ești mic, nu-ți închipui că vei ajunge să te plimbi de la medic la medic, mereu pe drumuri, iar rezultatul să fie același. E viața mea, e cariera mea. Am doar 26 de ani și vreau să mai joc tenis! Încă nu sunt pregătită să spun: Gata, s-a terminat!” – spunea Buzărnescu în 2014.

ADVERTISEMENT

O declarație venită după doi ani crunți, perioadă în care Buzărnescu s-a operat de două ori la genunchiul stâng, o dată pentru o posibilă leziune a meniscului intern, iar a doua oară pentru decompresarea nervului peroneal. A mers chiar și la o celebră clinică unde s-a tratat Rafa Nadal, tot fără succes însă.

Urcare spectaculoasă în clasamentul WTA

Durerea s-a vindecat de la sine însă abia doi ani mai târziu, în 2016, iar acest lucru s-a văzut din plin pe teren. Mihaela Buzărnescu a început să câștige multiple turnee ITF și să urce spectaculos în ierarhia WTA, de pe locul 671 până în top 50.

ADVERTISEMENT

În acest an a disputat două finale în circuitul WTA, ambele pierdute, la Hobart și Praga. A și câștigat una însă, la dublu, la Strasbourg, cu aceeași Raluca Olaru, alături de care triumfa la US Open în perioada junioratului.

La casele de pariuri sportive, Mihaela Buzărnescu avea o cotă de 5.60 să treacă de Elina Svitolina, reprezentând una dintre marile surprize de la această ediție. Incredibila poveste a Mihaelei Buzărnescu va continua însă cel puțin până duminică, atunci când e programată să evolueze cu Madison Keys.

ADVERTISEMENT