News

Incredibila poveste a unui chinez pierdut într-o gară la vârsta de 3 ani. Cum și-a regăsit familia

Un tânăr chinez, adoptat de un cuplu de olandezi, și-a găsit familia biologică după 12 ani de căutări. Gouming Martens s-a pierdut într-o gară aglomerată la vârsta de 3 ani
06.07.2024 | 12:14
Incredibila poveste a unui chinez pierdut intro gara la varsta de 3 ani Cum sia regasit familia
Gouming Martens alături de părinții adoptivi Sursa foto: Sydney Today
ADVERTISEMENT

Un tânăr de origine chineză, adoptat la vârsta de 4 ani de un cuplu din Olanda și-a găsit familia biologică după o căutare care a durat 12 ani. În urmă cu aproape trei decenii, Gouming Martens s-a rătăcit în timp ce călătorea cu părinții săi de la casa lor din provincia Jiangsu din estul Chinei către orașul natal al mamei sale din provincia Sichuan din sud-vest.

Un chinez pierdut într-o gară la vârsta de 3 ani și-a regăsit familia

Băiatul a fost trimis la un orfelinat și a fost adoptat de cuplul olandez Jozef și Maria Martens în 1996. Cuplul l-a botezat Gouming, după numele pe care i l-a dat orfelinatul, Gou Yongming, pentru a-și aminti de unde provine, scrie publicația South China Morning Post.

ADVERTISEMENT

Părinții săi adoptivi l-au sprijinit în căutarea părinților naturali. În 2007, familia Martens s-a întors în China pentru a căuta indicii, dar orfelinatul dispăruse. Cu toate acestea, Gouming nu a renunțat niciodată la căutări.

Tânărul a petrecut cinci ani reînvățând limba mandarină și a lucrat cu jumătate de normă pentru a-și plăti trei călătorii în China în timpul anilor de facultate.

ADVERTISEMENT

În 2012, s-a înscris în Baobeihuijia, Baby Come Home, o operațiune de voluntariat dedicată ajutorării oamenilor să-și găsească familia pierdută, și și-a căutat părinții naturali cu ajutorul voluntarilor.

Între timp, și-a finalizat studiile la Universitatea Leiden din Olanda și a obținut un doctorat în lingvistică la Universitatea McGill din Canada. Acum lucrează în Canada ca expert în recunoașterea vorbirii prin inteligență artificială.

ADVERTISEMENT

În octombrie anul trecut, voluntarii l-au anunțat pe Gouming că ADN-ul său se potrivește cu cel al mamei sale naturale, Wen Xurong. S-a dovedit că Wen și tatăl său natural, Gao Xianjun, nu au încetat niciodată să îl caute pe copilul pe care îl botezaseră Gao Yang.

O poveste tragică cu final aproape fericit

În 1994, Gao senior a pierdut-o prima dată din vedere pe Wen într-o gară. Apoi a fost atacat de o bandă de huligani în timp ce își căuta soția și l-a pierdut pe Gao Yang.

ADVERTISEMENT

Un vagabond a păcălit-o pe Wen să meargă acasă cu el și a forțat-o să aibă un fiu cu el. Vagabondul a abandonat-o după ce a născut. Wen a suferit de probleme de sănătate mintală și s-a întors în orașul ei natal din Sichuan. Mai târziu, s-a recăsătorit și a avut o fiică.

Gao senior a mers pe jos din Sichuan până în provincia Jiangsu, aflată la 1.700 km distanță, cerșind mâncare și căutându-l cu disperare pe Gao Yang. A murit în 2009.

În 2017, fratele lui Gao senior a luat legătura cu Wen și i-a cerut să își înregistreze ADN-ul la poliție și să posteze informațiile despre fiul ei pe Baobeihuijia.

Pentru că în baza de date nu exista ADN-ul ambilor părinți, voluntarii au verificat meticulos toate postările și au comparat informațiile furnizate de Gouming și Wen și au trimis mostre de sânge de la cei doi pentru un test ADN.

Printr-o coincidență fericită, ziua în care voluntarii i-au spus lui Gouming despre succesul căutării sale care a durat de 12 ani a fost ziua sa de naștere reală, 12 octombrie în calendarul agricol chinez.

Mama adoptivă a lui Gouming a murit cu puțin timp înainte ca tânărul să primească vestea cea bună, dar tatăl său adoptiv a fost foarte fericit pentru el.

Gouming s-a întâlnit cu Wen și frații săi vitregi în Sichuan, sud-vestul Chinei, în februarie, în timpul sărbătorii Festivalului Primăverii. Gouming a vizitat mormântul tatălui său în Jiangsu și și-a întâlnit unchii și mătușile.

Gouming a spus că a persistat în căutarea părinților săi naturali nu doar pentru el, ci și pentru ei: „Știam că mă caută, că așteaptă să mă întorc acasă”. Tânărul a mai precizat că se va întoarce în China în fiecare an.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii...
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii suporterilor
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Acuzaţii grave la adresa lui Mihai Zmărăndescu în scandalul maceta: Nu i-a păsat,...
Acuzaţii grave la adresa lui Mihai Zmărăndescu în scandalul maceta: Nu i-a păsat, mi-a pus viața în pericol
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!