Fotbal international

Incredibile dezvăluiri despre perioada Bernard Tapie la Olympique Marseille: “Au fost cumpărați arbitri și drogați jucătorii echipelor adverse!”

03.03.2019 | 10:57
Bernard Tapie Olympique Marseille. Momentul maxim pentru istoria lui OM, câștigarea Champions League în 1993

Prestigioasa publicație franceză Le Monde a publicat recent un amplu material despre perioada Bernard Tapie la Olympique Marseille, care a avut loc la începutul anilor 90 ai secolului trecut și dezvăluirile făcute acolo de către un fost colaborator al președintelui lui OM sunt absolut zguduitoare. Ele scot la lumină o întreagă mașinațiune de tipul acțiunilor din crima organizată, menite să netezească drumul spre vârf în fotbalul francez pentru gruparea din orașul port al Franței.

Incredibile dezvăluiri despre perioada Bernard Tapie la Olympique Marseille

Olympique Marseille este clubul francez care a reușit să câștige Champions League în 1993, după o finală cu AC Milan, 1-0 prin golul cu capul al puternicului stoper Basile Boli, dar după aceea a urmat prăbușirea în urma unui celebru caz de corupție, scandalul Valenciennes, care a dus la ieșirea din viața politică a lui Bernard Tapie și trimiterea sa după gratii, iar pentru club cu retrogradarea în ligi inferioare.

Acum, după peste 25 de ani de la acele evenimente fostul colaborator al lui Tapie, Marc Fratani, vine cu dezvăluiri incredibile despre modul în care erau câștigate unele meciuri de către echipa care l-a avut ca vedetă pe celebrul atacant Jean Pierre Papin, plecat apoi la AC Milan. Lucruri care nu au nimic în comun cu sportul, ci doar cu lumea subterană de tip interlop.

Bernard Tapie Olympique Marseille. Președintele lui OM alături de jucători la câștigarea Champions League
Bernard Tapie Olympique Marseille. Președintele lui OM alături de jucători la câștigarea Champions League

Somnifere în băuturile jucătorilor de la PSG și Rennes

Fratani explică faptul că arbitrii erau cumpărați cu sume importante de bani, chiar el ocupându-se ca aceștia să își primească darul, dar câștigarea partidelor nu se oprea numai la această soluție. Fratani a dezvăluit că un meci cu PSG a fost rezolvat prin injectarea cu o seringă fină, specială pentru acest tip de operațiuni, a unei substanțe narcotice, Haldol, în sticlele de apă pe care urmau să le consume jucătorii din Paris la hotel.

Arestarea lui Bernard Tapie

Jucătorii lui PSG nu au avut nici un fel de reacție pe teren, arătând ca niște somnanbuli și Marseille a câștigat cu ușurință un meci care ar fi trebuit să fie extrem de solicitant. Referitor la această tactică, de a introduce somnifere în băuturile jucătorilor adverși acum se leagă declarațiile făcute de conducerea lui Rennes, echipă măcelărită cu 5-1, conform cărora cei doi oameni cheie, portarul Pascal Rousseau și atacantul brazilian Baltazar aproape că nu se puteau ține pe picioare după ce la hotel au băut un supsect suc de portocale.

Celebrul scandal Valenciennes a retrogradat-o pe Marseille

Bernard Tapie a dat replica în cotidianul Le Parisien, declarând că totul este o invenție, că doar o minte bolnavă putea născoci asemenea acuzații și că dacă Fratani susține că au fost cumpărați arbitri să dea toate detaliile, nume, sume, locul unde s-au întâlnit. Tapie admite doar implicarea în celebrul caz de corupție Valenciennes, petrecut cu puțin timp înainte ca OM să joace finala Champions League. Atunci, un jucător de la Marseille a fost mandat să cumpere pe cei mai buni trei de la Valenciennes, inclusiv fostul star al Argentinei, Burruchaga, atât pentru a câștiga meciul dar și ca jucătorii lui Valenciennes să nu accidenteze pe cineva de la Marseille înainte finalei cu Milan.