ADVERTISEMENT
Hotnews

Inculpaţii din dosarul Colectiv rămîn în arest la domiciliu; decizia instanţei este definitivă

Patronii clublui Colectiv, patronii firmei care a vândut artificiile şi artificierul Viorel Zaharia rămân în arest la domiciliu, după ce Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia procurorilor...
Autor: Ionuţ Cataramă | 27.02.2016 | 17:10
Inculpaţii din dosarul Colectiv rămîn în arest la domiciliu; decizia instanţei este definitivă

Patronii clublui Colectiv, patronii firmei care a vândut artificiile şi artificierul Viorel Zaharia rămân în arest la domiciliu, după ce Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia procurorilor şi a desfiinţat decizia de punere sub control judiciar a acestora.

ADVERTISEMENT

Tribunalul Bucureşti a dezbătut, vineri, contestaţia procurorilor Parchetului instanţei supreme la decizia din 22 februarie a Judecătoriei Sectorului 1, care stabilise plasarea sub control judiciar a celor şase persoane inculpate în dosarul Colectiv: patronii clubului Colectiv – George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, patronii firmei care a vândut artificiile – fraţii Daniela şi Cristian Niţă, şi unul dintre pirotehniştii care le-au instalat – Viorel Zaharia..

Astfel, instanţa a stabilit ca cei şase să rămână în continuare în arest la domicliu, iar decizia este definitivă.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti hotărâse, luni, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul patronilor clubului Colectiv, a patronilor firmei care a vândut artificiile şi a unuia dintre pirotehniştii care le-au instalat.

Cercetările în cazul Colectiv se fac în cadrul a trei dosare.
Primul dosar deschis, instrumentat de Parchetul Înaltei Curţi, a fost cel de ucidere din culpă în care sunt urmăriţi patronii clubului Colectiv, administratorii firmei care a furnizat artificiile şi unul dintre cei doi pirotehnişti care le-au montat, Viorel Zaharia. Toţi şase sunt în arest la domiciliu. Celălalt pirotehnist, Marian Moise, se afla în local în seara tragediei, el fiind responsabil de declanşarea artificiilor, şi este în continuare internat în spital.

ADVERTISEMENT

Ulterior, DNA a început urmărirea penală a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi a două angajate din primărie, Luminiţa Ganea şi Aurelia Iofciu, pentru abuz în serviciu, după ce au autorizat clubul Colectiv în absenţa avizului de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov privind siguranţa la incendiu. Cei trei sunt cercetaţi în libertate.

În plus, la Secţia militară a DNA a fost deschis un alt dosar, pe numele căpitanilor Antonina Radu şi George Matei de la ISU Bucureşti-Ilfov, tot pentru abuz în serviciu, aceştia fiind acuzaţi că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI). Matei şi Radu au fost trimişi în judecată în 4 decembrie, fiind judecaţi în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului produs în 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 36 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Au fost internate aproape 150 de persoane, dintre cele aproximativ 190 rănite.

Sursă: www.news.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!