News

Încurcătură macabră. Cadavrul unui preot a fost înlocuit la morgă și îngropat de o altă familie

18.09.2020 | 19:33
Incurcatura macabra Cadavrul unui preot a fost inlocuit la morga si ingropat de o alta familie
ADVERTISEMENT

Corpul preotului Ioan Panusciac a fost pierdut la morga din Carei, după care a fost înmormântat din greșeală de o altă familie.

Preotul ortodox Ioan Panusciac (53 de ani), slujitor la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dacia, comuna Doba, județul Satu Mare, a murit în Spitalul din Carei, la mijlocul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Potrivit presasm.ro, bărbatul era internat în spital cu pneumonie, fiind infectat cu Covid-19, și era tratat de medicii Spitalului Carei, unde și-a găsit sfârșitul.

Preotul Ioan Panusciac a murit, însă cadavrul i-a fost încurcat cu al unei bătrâne

Conform presei din Satu Mare, drama prin care a trecut familia preotului a fost amplificată în urma unei erori a angajaților din Prosectura Spitalul Carei, care au încurcat cadavrul bărbatului și l-au dat unei alte familii care l-a îngropat deja.

ADVERTISEMENT

Părintele Ioan Panusciac trebuia condus astăzi pe ultimul drum de familie, însă cadavrul a fost de negăsit. Reprezentanții spitalului fac verificări pentru a afla cum s-a putut produce această încurcătură.

Potrivit managerului Spitalului Carei, Elisabeta Racs, încurcătura s-a produs astfel: nepotul unei femei decedate s-a prezentat la Prosectura Spitalului Carei pentru a ridica cadavrul bunicii.

ADVERTISEMENT

Între timp, s-a stricat sistemul de refrigerare, astfel că toate cadavrele au fost scoase din morgă până s-a reparat sistemul. În momentul reintroducerii cadavrelor în frigiderul special, angajatul de la morgă a încurcat etichetele. Așadar, cadavrul preotului a ajuns la familia care nu trebuie și a fost deja îngropat.

În cazul angajatului vinovat de încurcătoră s-a deschis o anchetă administrativă și bărbatul a fost suspendat. „Conducerea Spitalului a deschis o anchetă internă și s-a constituit o echipă de lucru în acest sens. Angajatul vinovat va fi sancționat, cel mai probabil. Este os ituație regretabilă și ne prezentăm scuzele familiilor pentru tot ce s-a întâmplat”, a adăugat Elisabeta Racz pentru PresaSM.

ADVERTISEMENT

Părintele Ioan Panusciac s-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, iar parohia la care slujea are 145 de credincioși.

ADVERTISEMENT
Tags: